Engelsk faktaoppgave

Få hjelp og inspirasjon til din faktaoppgave i engelsk. På denne siden har vi samlet sammen drøssevis av eksempler på faktaoppgaver for deg. Her får du hjelp til både å bestemme tema for faktaoppgaven din, og til selve oppbyggingen av den.

Hva er en faktaoppgave?

En faktaoppgave er en tekst som kan redegjøre for et bestemt tema eller sak. Faktaoppgaven er basert på fakta, altså redegjør den for noe som er sant og som har grunnlag i virkeligheten. Den kan for eksempel dreie seg om et land, en historisk hendelse eller en person.

Tips til engelsk faktaoppgave

Her gir vi deg et par tips til hvordan du kan skrive en faktaoppgave i engelsk:

  • Skriv om noe/noen du er interessert i
  • Bruk flere kilder og husk å henvis til kildene
  • Inndel teksten i avsnitt

Når du skal skrive en faktaoppgave kan det være lurt å skrive om noe du er interessert i. Dette vil gjøre det morsommere og lettere å komme i gang. Det er også en god idé å bruke flere kilder, men husk å henvis til kildene. For å gjøre faktaoppgaven din oversiktlig, kan du inndele teksten i avsnitt og bruke mellomoverskrifter.

Gode eksempler på engelske faktaoppgaver

Ved å se på et eksempel kan du få hjelp og inspirasjon til din faktaoppgave. På Studienett.no har vi flere gode eksempler.

Hva med å skrive en faktaoppgave om en historisk person? Her har du en faktaoppgave som tar for seg Mahatma Gandi.

Eller kanskje er du interessert i urbefolkninger? Da kan du finne inspirasjon i dette eksempelet omhandlende den australske urbefolkningen.

Under finner du enda flere eksempler på faktaoppgaver skrevet i engelsk. Finn inspirasjon og kom i gang med din egen faktaoppgave!