Sammendrag og ordforklaringer

Her får du et sammendrag av reklameannonsen «Arv og miljø». Vi beskriver bildet, layout og teksten i annonsen. I tillegg får du ordforklaringer til vanskelige ord i annonsen.

Sammendrag av layout og bilder

Annonsen er delt inn i to deler. Den øverste delen består av en fotocollage, der vi ser en kvinnelig forsker og en kvinnelig arbeider eller ingeniør side om side. Forskeren har en hvit labfrakk og beskyttelsesbriller på, mens arbeideren har en oransje kjeledress og gul hjelm. Bak dem er henholdsvis et laboratorium og en fabrikk. De to kvinnene smiler og ser direkte mot kameralinsen, og dermed rett på leserne. I øverste venstre hjørne av bildet er det en blå boks med SINTEFs logo på.

Under fotocollagen står overskriften «Arv og miljø», og det er to spalter med tekst. Nederst til venstre på siden står adressen til hjemmesiden for SINTEF Industri, mens det til høyre står «Teknologi for et bedre samfunn». Dette er virksomhetens slagord.

Sammendrag av annonseteksten

Annonsens brødtekst består av syv avsnitt. I første avsnitt henvender teksten seg direkte til leseren med et spørsmål: «Har du tenkt på hva i deg ...» I det siste avsnittet kommer leserhenvendelsen tilbake med en oppfordring til å gå inn på «www.sintef.no/stilling» og starte «din endring i dag».

De fem avsnittene i midten handler om...

Teksten som vises ovenfor er bare et utdrag. Kun medlemmer kan se hele innholdet.

Få tilgang til hele nettboken.

Som medlem av Studienett.no får du tilgang til alt innholdet.

Kjøp medlemskap nå

Allerede medlem? Logg inn