Victoria av Knut Hamsun - Romananalyse

Se flere anmeldelser 5,2 5,2 5,2 5,2 5,2 5,2 (10 anmeldelser)
Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Skole

Ungdomsskolen 10. klasse

Fag

Norsk

Karakter

6

Antall sider

7

Antall ord

2953

Filformat

PDF

Victoria av Knut Hamsun - Romananalyse

Analyse av Hamsuns roman "Victoria".
Teksten beskriver jakten på kjærligheten som foregår i boken og legger særlig vekt på Johannes handlinger. Videre perspektiveres teksten til romanen "Lasso rundt fru Luna" av Agnar Mykle.

Utdrag
"Johannes – en kærligheds historie:
Johannes møter Victoria for første gang da de er 14 og ti år gamle. Helt fra første stund har de en spesiell kontakt. Problemet er at Victoria er lovet bort til rikmannssønnen Otto. Dette er medvirende til at Johannes flytter til byen og begynner å dikte.

Alt han skriver handler om Victoria, men det er det ingen som vet. En dag kommer Victoria til byen hvor hun møter Johannes. Dette resulterer i at de erklærer sin kjærlighet til hverandre og kysser. På Victorias forlovelsesfest noen uker senere blir Johannes gjort til latter, noe som fører han tilbake til byen og inn i en forlovelse med Camilla.

Johannes greier ikke å glemme Victoria, og bryter forlovelsen selv om Victoria gifter seg med Otto. En dag møter Johannes en bekjent som forteller at Victoria har dødd. Han har med seg et brev fra henne hvor hun forklarer og unnskylder seg for at ting ble som de ble. Likevel har dette ingen betydning nå som hun er død."... [Les mer nå]