Utplassering i bedriften AutoTechnik | Rapport

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Utplassering i bedriften AutoTechnik | Rapport

Her har du en rapport som ble skrevet etter en utplassering i en bedrift. Den gjeldende bedriften er AutoTechnik, og formålet var å lære om og få en innsikt i hvordan en bilmekanikers hverdag er. I rapporten redegjøres det for oppgaver eleven ble gitt i løpet av utplasseringen. Rapporten avsluttes med en refleksjon over utplasseringen.

Utdrag

I ukene 42 og 43 var jeg utplassert hos firmaet AutoTechnik for å lære og kunne få en innsikt i hvordan en bilmekanikers hverdag er.

AutoTechnik ligger på sagvn. 6a på øya i Larvik. De har 9 heltidsansatte, hvor 2 er lærlinger. 1 er kontoransatt og resten er mekanikere.

Daglig leder er Torger Høvik og med eier er Tom Jarle Larsen. De startet AutoTechnik sammen i 2003. AutoTechnik er et frittstående verksted, som tar inn stort sett alle bilmerker.

Jeg møtte opp hver dag kl.07.45 og fikk arbeidsoppgavene mine av Torger og Tom Jarle.
Lunch var kl.11.30-12.00. Arbeidsdagen var ferdig kl.16.00

Siden det var tiden for å skifte dekk fra sommer til vinterdekk, brukte jeg noe tid på dekkhotellet.

Dekkhotell
Et dekkhotell er oppbevaring av sommer og vinterdekk kunder betaler for at et verksted skal lagre. Når kundene bestiller time til omlegging av de, kan mekanikerne hente dekkene til kunden på lageret. Når man leier plass på et dekkhotell, følger lagring, vask av dekk og dekkskift med i prisen.
Jeg hentet dekkene på dekkhotellet til AutoTechnik, vasket de med enten bremserens eller såperens. Bilen ble så heist opp i en 2 sylindret bukk. Så brukte jeg luftmuttertrekker med hjulpipe, for å ta ut hjulmutterne. Så tok jeg av sommerdekkene og satte på vinterdekk. For å stramme hjulmutterne så brukte jeg momentnøkkel som var innstilt på 120Nm. Hvis man bruker muttertrekker til å stramme mutterne kan du enten knekke boltene eller strekke de. Til slutt så senka jeg bilen helt ned og fikk noen til å kjøre den ut av verkstedet. Når jeg var ferdig med bilen og arbeidet så rydda jeg opp verktøy og søppel.

Service
Det finnes flere forskjellige servicer og jeg har vært med på oljeservice, registerreim service, væskeservice (sjekk og etterfylling av alle typer vesker og oljer)... Kjøp tilgang for å lese mer

Utplassering i bedriften AutoTechnik | Rapport

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Utplassering i bedriften AutoTechnik | Rapport, har også lastet ned