U-kurvens 5 faser

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Kommunikasjon og kultur 3
  • 4
  • 2
  • 427
  • PDF

U-kurvens 5 faser

Her har du en oppgave i Kommunikasjon og kultur 3 som forklarer de 5 fasene i U-kurven. Oppgaven beskriver hva de ulike fasene handler om og prosessen et individ går igjennom. I tillegg redegjøres det kort for noen viktige begreper i forbindelse med faget. Begrepene som forklares er makt, kollektivistisk og individualistisk kultur og diskriminering.

Utdrag

Del 1
Oppgave 1)

U-kurven har forskjellige eller ulike fase. Det finnes fem ulike fase i U-kurven.

Den første er turistfasen og det handler om at alt er nyt og spennende, eksotisk og romantisk. Denne kurven kan være stigende.

Den andre er sjokkfaser og det handler om at turisten får ikke tid til å si «jeg må bli her» men når flyktninger kommer på besøk venner da de sier at «jeg må bli her» og « ingenting er normalt». Det handler om også at vanskeligheter med språket, spesielt praktisk bruk, normer og regler, fremmede omgivelser, nye lukter, ny mat og råvarer. Og de savner alt vi reiste fra. Og til slutt Sammenligner de alt med at hjemlandet.

Den tredje fasen er reaksjons- og bearbeidingsfasen og det handler om mestring av språk og nye rutiner og de blir kjent med landet og de lærer språk og kommunikasjon mellom mennesker foregår bedre. Men fortsatt mener de hjemme er best... Kjøp tilgang for å lese mer

U-kurvens 5 faser

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.