Turn og tumbling | Treningsplanlegging og arbeidskravsanalyse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Treningslære 2
  • 5
  • 12
  • 2395
  • PDF

Turn og tumbling | Treningsplanlegging og arbeidskravsanalyse

Denne oppgaven inneholder både treningsplanlegging og en arbeidskravsanalyse med fokus på turn og tumbling. Oppgaven inneholder en gjennomgang av de forskjellige egenskapene som kreves for å bli en god gymnast.

Lærers kommentar

En god oppgave, men savner definisjon på de ulike delkravene. Kunne også hatt med flere psykiske krav(kunnskap, selvstendighet, ydmykhet, vinnerinstinkt), og sosiale krav(ansvarsfølelse).

Elevens kommentar

Mye av det samme som i lærers kommentar, men kunne også tatt med noe om nivået arbeidskravsanalysen er laget for, og hva taket(100%) representerer.
Jeg synes det er god struktur, og relevant fakta i rapporten.

Innhold

Innledning 2
Presentasjon av meg selv 3
Treningsplanlegging 4
Definisjon og kort forklaring 4
Begrunnelse 4
Planleggingsprosessen 4
Fase 1: 4
Fase 2 4
Fase 3 5
Fase 4 5
Arbeidskravsanalyse 5
Nødvendige opplysninger: 5
Fysiske egenskaper 6
Koordinative egenskaper 7
Tekniske ferdigheter 8
Psykiske egenskaper 9
Sosiale egenskaper 10
Taktiske ferdigheter 11
Konklusjon 12
Kilder 13

Utdrag

Innledning
I denne førte rapporten i treningslære skal vi først presentere oss selv, deretter skrive litt om treningslære, og så skal vi utarbeide en arbeidskravsanalyse for den idretten vi driver med. For meg er dette turn – og tumbling innenfor der igjen. Vi utarbeidet en arbeidskravsanalyse i fjor, så jeg kommer til å bruke den nå også, bare forbedre den litt i forhold til det nye jeg har lært. Analysen vil inneholde både fysiske, tekniske, koordinative, psykiske og sosiale ferdigheter, med de ulike delkravene, hvor eksplosiv styrke, akselerasjonshurtighet, teknikk og konsentrasjon er det viktigste.

---

...Innenfor styrke er det den eksplosive styrken som er viktig, fordi ting skjer veldig fort, og man må ha mye kraft for å klare å gjennomføre elementene. Dette henger i sammen med spenst hvor både horisontal og vertikal spenst er viktig for å klare å skape nok fart og høye nok hopp så vanskelige elementer kan gjennomføres.
Av hurtighet så er det akselerasjonshurtigheten som er viktig – veldig viktig – for å oppnå nok fart før man starter på en serie. Man har ofte en løpebane på 10-15 meter hvor man skal oppnå så mye fart som mulig... Kjøp tilgang for å lese mer

Turn og tumbling | Treningsplanlegging og arbeidskravsanalyse

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.