Tidlig jazz og jazz i mellomkrigstiden

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Musikk, dans og drama Vg3
  • Musikk i perspektiv 2
  • 4
  • 2
  • 852
  • PDF

Tidlig jazz og jazz i mellomkrigstiden

I denne oppgaven kan du lese om hvordan jazzen utviklet seg gjennom mellomkrigstiden. I oppgaven er viktige stilskapere pressentert, og du får en beskrivelse av to lytteeksempler "Gully Low Blues" og Take the A-train".

Temaoppgaven gir et lite overblikk om hvordan jazzen gradvis endret seg gjennom årene i mellomkrigstiden, og hvordan denne musikkgenren utviklet seg mot den formen som den har i dag.

Lærers kommentar

Periodene er bra beskrevet, men det burde sies litt mer om hvorfor ting skjer, ikke bare hva som skjer. Solist innspillene kan også beskrives mer og bedre.

Utdrag

I denne oppgaven skal jeg fortelle litt om hvordan jazzen utvikler seg i mellomkrigstiden (ca mellom 1918 – 1939), viktige stilskapere i denne perioden og jeg skal plassere de to lytteeksemplene vi har fått i en jazzhistorisk sammenheng. Mellomkrigstiden kan igjen deles opp i to ”epoker”, 1920-tallet der Chicago er den viktigste byen for jazzen, og 1930-tallet der New York er den viktigste byen. På 1920-tallet var det jazz-combo besetningen som var vanligst der hadde vi følgende instrumenter:

-Tuba
-Slagverk
-Piano
-Banjo
-Trompet
-Klarinett
-Trombone

Noen kjennetegn på denne tidlige jazzen er at det er en ragtime/marsj rytme, og 2-beat var mest vanlig. Kollektiv improvisasjon var også veldig vanlig her, og med kollektiv improvisasjon menes det at trompeten, klarinetten og trombonen alle improviserte samtidig. Jeg har 4 viktige musikere/stilskapere jeg vil nevne i denne perioden: Joe King Oliver, Louis Armstrong, Bix Beiderbecke og Jelly Roll Morton. Joe King Oliver spilte kornett og var læreren til en annen viktig musiker, Louis Armstrong. Armstrong spilte både trompet og han sang, han ”oppfant” også scatting som... Kjøp tilgang for å lese mer

Tidlig jazz og jazz i mellomkrigstiden

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.