The Imitation Game - historisk korrekt?

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Historie
  • 5
  • 5
  • 1272
  • PDF

Artikkel: The Imitation Game - historisk korrekt?

Denne oppgaven tar for seg filmen "The Imitation Game" regissert av Morten Tyldum. Oppgaven undersøker i hvilken grad filmen "The Imitation Game" er historisk korrekt, og om den kan brukes som en historisk kilde. Filmen handler om 2. verdenskrig, og oppgaven ser på handlingen i lys av hvorvidt historie på film skal bedømmes i lik grad som tradisjonell historieskriving.

Utdrag

The Imitation Game – historisk korrekt?

Antall filmer basert på hendelser fra den 2.verdenskrig har eksplodert de siste årene. Med stadig flere historiske filmer på skjermen har også debatten om hvor vidt historie på film skal bedømmes i lik grad som tradisjonell historieskriving, blitt satt på dagsorden. På den ene siden står de som mener at kunstnerisk frihet må til dersom publikum skal bli underholdt og filmen skal bli en suksess.

...

”The Imitation Game” er en annerledes krigsfilm som foregår på innsiden av britisk etterretning. Filmen tar for seg historien om Alan Turing, en britisk matematiker og krypteringsekspert som klarte å knekke nazistenes kodede signaler, som inntil da hadde blitt sett som umulig. Historikerne har i ettertid ment at disse hendelsene var med på å snu hele krigsforløpet i alliert fordel under siste halvdel av andre verdenskrig.

Enigma-koden som tyskerne brukte ble omprogrammert hvert døgn, og koden sendte kontinuerlig ut informasjon om hvilke militære strategier tyskerne valgte i ulike situasjoner og konflikter. Alan Turing og hans team bestående av sjakkeksperter, lingvister og studenter skapte en enda mer avansert maskin og klarte dermed det umulige... Kjøp tilgang for å lese mer

The Imitation Game - historisk korrekt?

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned The Imitation Game - historisk korrekt?, har også lastet ned