Svinnhjulet | Sammendrag

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Svinnhjulet | Sammendrag

Sammendrag om svinnhjulet, med utgangspunkt i boken Salg, service og sikkerhet. Sammendraget forklarer hva svinnhjulet er, i forhold til svinn under varehandel. Oppgaven kommer inn på alle leddene ved en varehandel hvor det kan oppstå svinn.

Innhold

Svinn
Svinnhjulet
Varebestilling
Bestillingsmåter
Leverandører
Varemottak
Lager
Prising
Salgsflaten
Kundetyveri
Personaltyveri
Kassapunkt
Praksisplass

Utdrag

Svinn:
Svinn er tap av verdier. Alle som driver eller er ansatt i en bedrift, er opptatt av lønnsomheten. Det er lønnsomheten som sikrer videre drift, at alle har en jobb å gå til, og kan heve lønn i slutten av hver måned.

Svinnhjulet:
Begrepet svinnhjul forteller oss om mange svinnkilder som finnes i varehandelen. VI kan si at svindelhjulet viser varens farefulle ferd gjennom hele verdikjeden. Med verdikjeden mener vi alle aktivitetene i virksomheten som er nødvendige for å få varene inn, selge og ekspedere dem til kjøperen. Det viktigste virkemiddelet er at lederen engasjerer seg, setter svinnet på dagsorden og går foran med et godt eksempel. Det kan bli holdt f.eks. svinnkurs for de ansatte.

Her er svinnhjulet: jeg skal snakke mer om den nå. I en varehandel har vi disse punktene. Altså varebestilling, leverandør, vare mottak, lager, prising, salgsflaten, kundetyveri personaltyveri og kassepunkt... Kjøp tilgang for å lese mer

Svinnhjulet | Sammendrag

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 16.04.2015
    Skrevet av Elev på Vg2
    Meget bra fikk mye hjelp av denne i forhold til salg service og sikkerhet.