Eksempel på retorisk analyse av Til supporterne våre, til det norske folk!

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 3
  • 889
  • PDF

Eksempel på retorisk analyse av Til supporterne våre, til det norske folk!

Her har du en eksempelbesvarelse på oppgave 2D gitt til eksamen i Norsk sidemål våren 2016. Besvarelsen inneholder en analyse av den sammensatte teksten ”Til supporterne våre, til det norske folk!”, publisert i Aftenposten 5. september 2015.

Mer hjelp?
Med Studienetts analysehjelp til ”Til supporterne våre, til det norske folk!” får du utmerket hjelp og inspirasjon til din analyse.

Lærers kommentar

Oppgaven har en god sammenheng og det startes godt med å kort redegjøre for teksten og fremgangsmetode. Det redegjøres for retoriske virkemidler og reflekteres over teksten på en faglig relevant måte. Eleven er kritisk og reflekterer på en selvstendig måte. Hvis det skal pirkes på noe så kunne skillet mellom analysen av verbalteksten og bildedelen tydeliggjøres.

Utdrag

Oppgåve 4
Alle nordmenn er ikkje supporterar

Denne fagteksta vil ta for seg ein analyse av ei samansett tekst frå landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred i det norske fotball-landslaget trykka i Aftenposten 05.09.2015. Analysen vil kommentere elementa i vedlegget og samspelet mellom dei, samt vurdere funksjonen av teksta som appell.

Den samansette teksta er ei appellativ tekst kvar verbaltekst og bilde saman likner eit brev. Gjennomgåande langs heile brevkanten er det blåe og røde striper, som i eit gammaldags brev. Øvst til høgre er Noregs riksvåpen plassert, med gylne løver over det norske flagget. På adresselinjene i brevet står det «Til supporterne våre, fra Per Ciljan Skjelbred, landslagskaptein Norge.» Øvst på venstresida av brevet eit bilete av ein fotballspelar i rød med eit spent uttrykk i andletet, blant fotballspelarar i blå t-skjorter. Under biletet er det skrevet ei appellativ tekst med overskrifta «Til supporterne våre, til det norske folk!». Nedst på venstresida er underskrifta til landslagskapteinen... Kjøp tilgang for å lese mer

Eksempel på retorisk analyse av Til supporterne våre, til det norske folk!

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.