Artikkel om Sosiale medier

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg2
 • Norsk
 • 5
 • 6
 • 2045
 • PDF

Artikkel om Sosiale medier

Oppgaven er en artikkel om sosiale medier som ser på avhengighet til disse mediene og konsekvenser av dette. Tittel: "Sosiale medier – en stor del av hverdagen".

Artikkelen kommer blant annet inn på medier som Instagram, Twitter, Snapchat og Facebook. Den tar for seg emner som popularitet og ”likes” og sosiale medier som arena for mobbing.

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Studienetts kommentar

Bra artikkel. Det er mye god drøfting i teksten, og eleven viser gode og relevante perspektiver på emnet.

Utdrag

Sosiale medier er noe som vi alle benytter oss av. Man finner knapt et menneske nå til dags som ikke er ‘på', eller har en eller annen form for sosialt media, der de enten kommuniserer gjennom bilder, ”chatting” eller såkalte statuser. Sosiale medier har rett og slett tatt over livene til flere. Hos noen går det knapt et minutt før de må sjekke nye oppdateringer på Instagram, eller om de har fått en ny ”snap” fra kjæresten eller bestevennen sin. Det har nå også gått så langt at sosiale medier blir brukt til mobbing. Det er synd, men først og fremst skremmende.

Instagram, Twitter, Snapchat og Facebook er de mest populære og de mest brukte sosiale mediene i 2014. Facebook har nå eksistert en stund, og blir brukt rundt omkring i hele verden. Her kan man holde kontakten med mennesker på andre siden av kloden; gjennom bilder man poster, statuser man skriver og gjennom chatten. Instagram blir brukt til kun posting av bilder, der man kan velge personer man vil se bildene til, og hvem som skal se dine bilder. Det samme gjelder Snapchat, der man sender et bilde av noe til en eller flere personer, men som kun gjelder i en valgt tidsramme mellom 1-10 sekunder. Til slutt har man Twitter. Twitter er noe som ofte blir brukt til diskusjoner, informasjon eller kun for moro skyld. Her gjelder det å uttrykke seg gjennom en tekst som inneholder maks 150 tegn. Alle disse mediene er først og fremst ungdom, men også voksne etter hvert, helt betatt av. Vi bruker hundrevis av minutter og timer på nettopp dette. Men hva er det vi egentlig bruker dem til ... Kjøp tilgang for å lese mer

Artikkel om Sosiale medier

[3]
Brukernes anmeldelser
 • 04.06.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Meget oppegående oppgave!
 • 11.11.2017
  Skrevet av Elev på Vg3
  Bra!
 • 31.05.2018
  Skrevet av Elev på Vg3
  bra