Skylappjenta og Lett å være rebell i kjellerleiligheten din | Tolk og sammenlign

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Skylappjenta og Lett å være rebell i kjellerleiligheten din | Tolk og sammenlign

Her har du en tolkning og sammenligning av kortfilmen "Skylappjenta" av Iram Haq og musikkvideoen "Lett å være rebell i kjellerleiligheten din" av Kavar Singh. Oppgaven redegjør for og sammenligner temaet i de to tekstene. I tillegg ses det nærmere på bruken av virkemidler, som for eksempel hvilke symboler som bidrar til å fremme temaet.

Utdrag

Både filmen «Skylappjenta» av pakistansk-norske Iran Haq fra 2009 og musikkvideoen «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» av Kavar Singh fra 2016 handler om kulturmøter. I den første teksten handler det om en overbeskyttet pakistansk-norsk jente som får streng beskjed om å blokke ut alle inntrykk fra det norske samfunnet. I den andre teksten handler det om de-humanisering av mennesker som er annerledes, uansett om det er på grunn av etnisitet, kultur eller rase.

Felles tema for de to tekstene er kulturmøter. Hvis kulturmøtet er en frelse i filmen om Skylappjenta, så er det en grunn for rasisme i videoen av Kavar Singh. Skylappjenta blir for eksempel reddet av en Norsk Nordmenn da mormora hennes ville sende henne tilbake til hjemlandet. I videoen er flyktningene diskriminert og representert som et problem for den norske samfunnet.

De viktige virkemidlene som finnes i filmen om Skylappjenta er symbolene. For eksempel ser huset til bestemora falleferdig ut, og for å komme dit må Skylappjenta gå over ei skummel bru... Kjøp tilgang for å lese mer

Skylappjenta og Lett å være rebell i kjellerleiligheten din | Tolk og sammenlign

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.