Særemne om Zlatan Ibrahimovic, Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Norsk
 • 5
 • 14
 • 2994
 • PDF

Særemne / Fordypningsoppgave: Særemne om Zlatan Ibrahimovic, Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken

Særemne/fordypningsoppgave om fotballpersonlighetene Zlatan Ibrahimovic, Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken. Særemnet kommer inn på hvorfor fotballspillere utgir selvbiografier.

I tillegg forsøker særemnet å finne ut om tidspunktet fotballspilleres selvbiografier utkommer på er essensielt og om de, på grunn av sin status, har et ansvar overfor samfunnet.

Problemstilling:
Hvorfor kommer fotballstjerner ut med selvbiografier? Er tidspunktet de gir den ut på essensielt? Og har de, på grunn sin status i fotballverdenen, et ansvar overfor samfunnet?

"Jeg er Zlatan Ibrahimovic" av David Lagercrantz.
"Ståle" av Dan Hammer.
"Mitt liv som I" av Olav Østrem.

Innhold

Problemstilling og innledning
Om biografier generelt
Kjetil Rekdal – Mitt liv som I
Zlatan Ibrahimović – Jeg er Zlatan
Ståle Solbakken – Ståle
Drøftelse
Konklusjon
Litteraturliste og kilder

Utdrag

Denne problemstillingen ble den endelige først og fremst på grunn av at forfatteren av oppgaven er over gjennomsnittet interessert i fotball. Andre grunner er at fokus på temaer som samfunnsansvar og begrunnelse for utgivelse hørtes meget spennende ut. Vanligvis er fokuset på selve fotballspilleren det eneste, men i denne fordypningsoppgaven skal personen undersøkes.

I denne oppgaven vil følgende litterære verk bli undersøkt: ”Ståle”, som er en biografi om Ståle Solbakkens liv som fotballspiller og trener. Den andre boken heter ”Mitt liv som I” og er en biografi om Kjetil Rekdals liv som fotballspiller og trener. Den tredje og siste boken som ble valgt var ”Jeg er Zlatan”. Den handler om Zlatan Ibrahimović som er en verdenskjent fotballspiller fra Sverige.

Alle disse tre har hatt stor suksess nasjonalt i sine respektive land. Ibrahimović i Sverige mens Rekdal og Solbakken har vært suverene i Norge. Alle disse har spilt på profesjonelt nivå i utlandet. Rekdal har spilt for noen middelmådige tyske og belgiske klubber mens Solbakken har tjent til livets opphold i utlandet hos Wimbledon FC og toppklubber i Danmark. Til å være nordmenn har de hatt relativt stor suksess. Selv om alle har vært utenlandsproffer er det liten tvil om at den største av disse tre er svenske Ibrahimović. Den svenske fotballspilleren har spilt for storklubber som Ajax, Juventus, Inter Milan, AC Milan, Barcelona og spiller nå for Paris Saint-Germain.

For både Solbakken og Rekdal er fotballkarrieren et tilbakelagt kapittel. Det som opptar dem nå for tiden er deres trenerkarrierer. Ibrahimović er fortsatt aktiv som fotballspiller.

For å summere kort opp så skal fordypningsoppgaven til forfatteren av denne oppgaven gå nærmere inn på to tidligere norske fotballspillere og en nåværende svensk fotballspiller. Sistnevnte er stor stjerne i fotballens verden mens de norske er store i norsk målestokk. Solbakken la opp som følge av hjerteinfarkt. Rekdal la skoene på hylla på sedvanlig vis uten noen ytre faktorer som spilte inn. Ibrahimović spiller fortsatt fotball sammen med verdensstjerner. De to sistnevnte spillerne kan kanskje betegnes som rebellske menn, for øvrig uten sammenligning, mens Solbakken gjerne blir beskrevet som en jordnær og ydmyk type.

Selve fordypningsoppgaven skal starte med biografier generelt. Da det er gjort skal de ulike biografiene presenteres hver for seg. Deretter skal de drøftes. Temaet da skal være samfunnsansvar, hvorfor de velger å gi ut biografier og om hvorfor de valgte det tidspunktet de valgte for utgivelse. Ut i fra dette vil oppgaven deretter forsøke å komme fram til en konklusjon... Kjøp tilgang for å lese mer

Særemne om Zlatan Ibrahimovic, Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken

[4]
Brukernes anmeldelser
 • 19.12.2016
  Skrevet av Elev på Vg3
  Fatter ikke hvordan dette er en 5er, var veldig overfladisk og generel dårlig setningsstruktur
 • 19.10.2017
  Skrevet av Elev på Vg3
  Grei analyse, litt overfladisk og bare halvbra oppbygning
 • 04.03.2016
  sdfdsfsdffdsfsddfsdfdsff
 • 13.09.2014
  Skrevet av Elev på Vg3
  kjempebra! Likte den :)

Brukere som har lastet ned Særemne om Zlatan Ibrahimovic, Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken, har også lastet ned