Særemne om krimlitteratur

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 4
  • 1483
  • PDF

Presentasjon, Særemne / Fordypningsoppgave: Særemne om krimlitteratur

Dette er manus til en særemne-fremføring som utdyper problemstillingen "Hvordan har krimlitteraturens detektiv og hans metoder utviklet seg fra Sherlock Holmes til Harry Hole?".

Oppgaven er en fremføring på ca 10-12 minutter, den tilhørende powerpointen ligger på studienett under tittelen: "Fra Sherlock Holmes til Harry Hole, powerpoint".

Doyle, Sir Arthur Conan: "En studie i rødt"
Nesbø, Jo: "Gjenferd"

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Lærers kommentar

Flott fremført, fantastisk powerpoint, alt i alt en godt besvart oppgave. Det var bra du ikke konkluderte med noe konkret, ettersom to romaner med over 100 års spenn ikke gir grunnlag for det, men at du i stedet oppsummerer og setter karakterene opp mot hverandre så man like vel får et bilde av hvordan detektivfiguren har utviklet seg.

Elevens kommentar

"Det lille ekstra"

Utdrag

Kjapt og generelt:
Jeg har valgt å ta utgangspunkt i to kriminalromaner for å kaste lys over problemstillingen min. Jeg skal snakke om den konsulterende detektiven Sherlock Holmes som dukker opp i Sir Arthur Conan Doyles første detektivfortelling: En studie i rødt. Denne historien ble publisert i 1887 i det britiske magasinet «Beeton's christmas annual» med originaltittelen A Study in Scarlet.
Den andre etterforskeren jeg skal ha med i sammenligningen er vår egen norske antihelt Harry Hole. Hole er en karakter som utvikler seg veldig gjennom Jo Nesbøs serie på foreløpig 10 hardkokte politi/thrillerromaner, og jeg har valgt å gå ut i fra den Harryen som man finner i den niende boka. Denne heter Gjenferd og ble gitt ut i 2011... Kjøp tilgang for å lese mer

Særemne om krimlitteratur

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 01.12.2015
    Finner ikke den tilhørende powerpointpresentasjonen