Særemne om krimilitteratur

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • Ingen karakter gitt
  • 4
  • 1483
  • PDF

Presentasjon, Særemne / Fordypningsoppgave: Særemne om krimilitteratur

Dette er manus til en særemne-fremføring som utdyper problemstillingen "Hvordan har krimlitteraturens detektiv og hans metoder utviklet seg fra Sherlock Holmes til Harry Hole?".

Doyle, Sir Arthur Conan: "En studie i rødt"
Nesbø, Jo: "Gjenferd"

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Lærers kommentar

Flott fremført, fantastisk powerpoint, alt i alt en godt besvart oppgave. Det var bra du ikke konkluderte med noe konkret, ettersom to romaner med over 100 års spenn ikke gir grunnlag for det, men at du i stedet oppsummerer og setter karakterene opp mot hverandre så man like vel får et bilde av hvordan detektivfiguren har utviklet seg.

Utdrag

Kjapt og generelt:
Jeg har valgt å ta utgangspunkt i to kriminalromaner for å kaste lys over problemstillingen min. Jeg skal snakke om den konsulterende detektiven Sherlock Holmes som dukker opp i Sir Arthur Conan Doyles første detektivfortelling: En studie i rødt. Denne historien ble publisert i 1887 i det britiske magasinet «Beeton's christmas annual» med originaltittelen A Study in Scarlet.

Den andre etterforskeren jeg skal ha med i sammenligningen er vår egen norske antihelt Harry Hole. Hole er en karakter som utvikler seg veldig gjennom Jo Nesbøs serie på foreløpig 10 hardkokte politi/thrillerromaner, og jeg har valgt å gå ut i fra den Harryen som man finner i den niende boka. Denne heter Gjenferd og ble gitt ut i 2011.

Kjennetegn:
Det første jeg tenkte jeg kjapt skulle gjøre rede for er kjennetegnene for hver av de to etterforskerne, slik at dere får et inntrykk av de to.

Sherlock Holmes var detektiven som innførte forstørrelsesglass som et viktig hjelpemiddel i etterforskningen og dette ble et av hans viktigste kjennetegn i tillegg til hans karakteristiske ørnenese og en veldig spiss hake. Harry Hole har et arr som går fra venstre munnvik opp mot... Kjøp tilgang for å lese mer

Særemne om krimilitteratur

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Særemne om krimilitteratur, har også lastet ned