Religion og etikk: Scientologi - Fordypningsoppgave

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Religion og etikk
 • 5
 • 5
 • 1709
 • PDF

Religion og etikk: Scientologi - Fordypningsoppgave

Dette er en fordypningsoppgave i Religion og etikk som tar for seg Scientologien som religion og dens hovedtrekk. I denne oppgaven går jeg dypere inn på hva scientologien består av, hvordan den ble dannet og hva de tror på. Det er også en gjennomgang av historien om Xenu, bedre kjent som "Advanced Technology".

Oppgaven går videre og snakker litt om estetiske og rituelle uttrykk i scientologien, hvor det er snakk om noen forskjellige symboler. Det er også en kort gjennomgang av scientologiens syn på kvinner, samt en liten sammenligning med andre religioner. Hele oppgaven er på totalt 1714 ord, og er et godt grunnlag for en videre fordypning og analysering for de som ønsker å gå enda dypere i detalj hva scientologien står for.

Lærers kommentar

Bra! Sammenligningsdelen kan være mer utfyllende og detaljert.

Innhold

Hva er scientologi?
Scientologiens hovedtrekk
Religiøse tekster innenfor Scientologien
Estetiske og rituelle uttrykk
Synspunkter på kvinner og andre religioner
Sammenligning med andre religioner

Utdrag

Hva er scientologi?
Scientologi, en kjent religion i dagens samfunn som har tiltrukket seg mye oppmerksomhet og er ofte å finne i dagens medielys. Men hva er egentlig scientologi, og hva tror de på? De selv fremmer at deres religion er en nyskapende religion fylt med matematikk og fysikk, og at all deres tro kan bevises gjennom forskning og regning. Men den kontroversielle religionen når ofte forsidene på aviser eller nyhetene, grunnet diskuterbare hendelser eller at en ny kjendis har sluttet seg til religionen. I denne oppgaven skal jeg gå dypere inn på hva scientologien egentlig er, hva den består av, hva de tror på og hvordan den ble dannet.

Scientologiens hovedtrekk
Før vi kan bestemme om scientologi har rett til å kalle seg en religion må vi først få innsyn i hva scientologien består av, og hvordan den ble til. Scientologien ble først dannet av science-fiction-forfatteren L. Ron Hubbard i 1952, som bygget på hans ideer fra den tidligere bevegelsen Dianetics (også dannet av Hubbard). Dianetics gikk på teorien og praktiseringen av det metafysiske forholdet mellom sinnet og kroppen, og var ment for å fungere som selvhjelp til de som slet med psykiske problemer. Hubbard karakteriserte scientologien som... Kjøp tilgang for å lese mer

Religion og etikk: Scientologi - Fordypningsoppgave

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 25.01.2016
  Skrevet av Elev i 10. klasse
  bra oppsummert og en generelt bra tekst:)
 • 25.12.2016
  Bra tekst med godt innhold!