Reklameanalyse: Annonse for LO favør

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 4
  • 2
  • 921
  • PDF

Reklameanalyse: Annonse for LO favør

Reklameanalyse på nynorsk, av annonsen "Nå har alle råd til å ikke finne seg i det" for LO favør.
Reklameannonsen frå LO favør var publisert i Aftenposten A-magasinet i februar 2012 og skal reklamere for fordelane ved å vere LO-medlem. Målgruppa for annonsen er nok difor vaksne menneske som kan vere mulege eller allereie eksisterande medlemmer.

Hovedmål eller sidemål

Sidemål

Lærers kommentar

Bra: kan analysere og registrere virkemidler, forstår teksten og tar poengene, mye bra språk
kan bli bedre: nynorske verb, husk "t" i slutten av intetkjønnsord i bestemt form: bileteT. Få skikk på språket så blir det her bra!

Utdrag

Reklameannonsen frå LOfavør var publisert i Aftenposten A-magasinet i februar 2012 og skal reklamere for fordelane ved å vere LO-medlem. Målgruppa for annonsen er nok difor vaksne menneske som kan vere mulege eller allereie eksisterande medlemmer.

Annonsen er tredelt, med eit bilete av eit fotografi med ein vaksen som held rundt to barn med ski, og ein hytte i bakgrunn, øvst i annonsen. Under dette bilete er det ein tekst som skal førestelle ein email til ein som heiter Torgeir frå Birger. Ein ser tydeleg at det skal vere ein email på grunn av skrifttype og måten teksten er satt opp på, med blant anna emne, dato og klokkeslett og fordi det står til torgeir.hansen@home.no, noko som kanskje er det mest avslørande. I emailen skriv Birger til Torgeir at han har ombestemt seg når det gjeld fordeling av eigedom etter onkel Knuts bortgang og at det ikkje er rettferdig at Torgeir ikkje skal få arve hytta fordi han er elendig på langrennsski. Han avsluttar mailen ved å spørje Torgeir om han kan be advokaten om å slutte å ringje han. Til høgre for mailen er det skreve ein kort tekst som på ein måte forklarar heile annonsen med overskrifta «Nu har alle råd til å ikkje finne seg i det». Under står det korleis ein kan få advokatforsikring ved å vere... Kjøp tilgang for å lese mer

Reklameanalyse: Annonse for LO favør

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.