Reklameanalyse: Annonse for Flytoget

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 3
  • 932
  • PDF

Reklameanalyse: Annonse for Flytoget

Reklameanalyse fra tentamen i norsk om reklameplakaten for Flytoget: Noen ganger er det fint å kunne ta neste tog. Analysen ser på hvilke virkemiddler som er brukt for å appelere til mottakeren, både i form av tekst, bilde og andre visuelle virkemidler.

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Lærers kommentar

Du har skrevet en veldig god bildeanalyse, du har fått godt fram hva som står i teksten og du har tydeligvis forstått hele reklameteksten. Dette er veldig bra.
Noe jeg savner, er noen flere direkte kommentarer til sammensetningen av tekst og bilde og en egen formulering av et budskap, men jeg ser at dette ligger inne i teksten din. Prøv å konkretisere dette tydeligere neste gang du skriver en analyse.

Utdrag

Reklameannonsen er laget av DDB Oslo og er et oppgavevedlegg. Reklamebildet er blitt brukt i flere medium; på nettet, i aviser/blader, på vegger og reklameskilter (i Osloområdet). I dette tilfelle er mediet en annonse. Fotografen er Billy Bonkers og modellene er fra modellbyrået Team.

Avsenderen til reklamen er Flytoget, og budskapet er å informere om at det går tog hvert 10. minutt til og fra Oslo S. og Gardemoen. Målgruppen for reklamen er begge kjønn, i alle aldre.

Reklamen viser en ung mann og en ung dame som kysser i det toget kjører forbi. Hovedteksten i reklamen er «Noen ganger er det fint å kunne ta neste tog.» og underteksten er skrevet med mindre skrift under der det står «Avgang hvert 10. minutt til og fra Oslo S.»

Reklamen er tatt i et stående format, noe som gir inntrykk av bevegelse og liv. Noe som også gir både bevegelse og liv i bildet er toget som kjører forbi i stor hastighet. Mens de vannrette linjene skaper en slags ro og dybde i bildet. Reklamen viser et totalbilde, der det viser hele menneskekroppen med en god del «luft» rundt. Luften rundt motivet gjør at blikket... Kjøp tilgang for å lese mer

Reklameanalyse: Annonse for Flytoget

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 12.04.2014
    braaaaaaaaaaaaaaaaaaaa