Oppgave i Reiseliv og språk 2 - Island - November 2010

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Reiseliv og språk 2
 • 5
 • 5
 • 2319
 • PDF

Oppgave i Reiseliv og språk 2 - Island - November 2010

Tentamensbesvarelse i reiseliv og språk. Oppgavene retter seg mot Island som en turistattraksjon og utfordringer i forhold til bærekraftig reiseliv samt vider utvikling mot et miljøvennlig turistmarked.

Innhold

Oppgave 1 - Trekk ut hovedinnholdet fra reiseartikkelen ”It’s spewing ash,but Iceland is very cool”.
Oppgave 2 – Presenter en av attraksjonene på Island som er på UNESCOs verdensarvliste. Kom deretter med forslag til hvilke andre av Islands naturattraksjoner reisende kan oppleve på en ferie på Island. Du bestemmer selv målgruppe, årstid og lengde på ferien.
Oppgave 3 – Drøft hvordan Island sitt reiselivsprodukt påvirkes av geografiske og klimatiske forhold.
Oppgave 4 – Vedlegg 2 viser hvordan den enkelte turist kan bli mer miljøvennlig. Foreslå noen konkrete tiltak som reiselivsnæringen på Island kan ta tak i for å tiltrekke seg disse miljøturistene.
Kilder:
- Till Oppgave 1:
- Till Oppgave 2:
- Till Oppgave 3:
- Till Oppgave 4:

Utdrag

Reiseliv & Språk II

Oppgave 1 - Trekk ut hovedinnholdet fra reiseartikkelen ”It’s spewing ash,but Iceland is very cool”.

Teksten ”It’s spewing ash, but Iceland is very cool” som er fra Times Online. Reiselivsartikkelen ble skrevet 15. mai 2010. Hovedinnholdet i teksten er variert for å få frem de ulike siden ved Island. Forfatteren skriver at sønnene gjorde det vankelig for dem å oppleve barene i området. Dette sier oss at han var på familieferie. Da får han et annet perspektiv på området en det unge voksne eller pensjonister ville gjort. Han er også i en annen målgruppe for reiselivsnæringen på Island.

Han begynner med å presentere hans syn på Island slik han så det før han besøkte øyen. Han sier han har et merkelig syn på Island men han er fasinert av det merkelige landet med stor åpenhet og med rare fantasier. Björk (artisten) blir nevnt i artikkelen som representant for landet. Han tar videre for seg kostnader ved å reise og oppholde seg på Island. Han starter med å presentere rykter som går rundt angående høye priser, opptil £50 for en hovedrett. Det tilsvarer ca. 500NOK. Men han sier at etter den økonomiske krisen i 2008 ble ting mer rimelige sett fra en engelskmanns perspektiv. Han forteller videre om de aktuelle prisene han betalte i 2010 for fly, leie av leilighet, vin, øl og mat... Kjøp tilgang for å lese mer

Oppgave i Reiseliv og språk 2 - Island - November 2010

[2]
Brukernes anmeldelser
 • 05.12.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Greit besvart, men ikke noe spessielt. Fikk et par idèer, men syns ikke stoffet var bra nok til en 5er.
 • 15.12.2014
  Skrevet av Elev på Vg3
  Dette kan ikke være en 5. Helt grei oppgave, men ikke en 5er