Novellen "Veterinær" og en artikkel om fordeler og ulemper ved Internett

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Ungdomsskolen 8. klasse
  • Norsk
  • 4
  • 4
  • 1589
  • PDF

Novellen "Veterinær" og en artikkel om fordeler og ulemper ved Internett

En oppgave med to svar. Det første svaret inneholder en novelle hvor oppgaven ba eleven inkludere en overkjørt rev i handlingen. Det andre svaret er en artikkel om fordeler og ulemper ved Internett.

Lærers kommentar

Skjønnlitterær: Få orden på forskjellen på hun og henne.
Artikkel: Gode argumenter.

Elevens kommentar

Skjønnlitterær: Få orden på forskjellen mellom hun og henne. Noen gode beskrivelser.
Artikkel: Gode argumenter.

Innhold

Veterinæren - en novelle
- Innledning
- Hoveddel
- Avslutning
Artikkel om fordeler og ulemper ved Internett

Utdrag

Del A
Oppgave 2

VETERINÆREN
Klokken var seks om morgen og Sandra satt i den gamle og gule boblen sin med fire eksospotter på vei til jobben. Hun jobbet på en gård som lå et stykke unna byen og var ny utdannet veterinær. Hun elsket virkelig dyr. På gården fikk de inn alle slags dyr. Sola skinte rett inn i frontruta, og det gikk rett inn i øynene hennes. Plutselig hørte Sandra et pang! Hva var det? Tenkte henne forskrekket. Henne stoppet opp og gikk ut i det flotte været, der så Sandra at det lå en skadet rev som lå på bakken. Hva skal jeg gjøre nå? Tenkte hun. Etter en liten tenkepause, kom hun ut til at henne bare skulle kjøre og late som ingenting. Det er jo ikke noe kult å ha kjørt på en rev.


---

Del B
Oppgave 5

Internett

Internett preger store deler av hverdagen til folk flest. Man trenger det ofte på jobb og skole, men også hjemme. Man kan gjøre alt på internett, alt fra å finne informasjon, lese avisartikler, chatte, spille, handle og mye mer. Man kan gjøre så å si alt med internett. Finnes det egentlig noen ulemper? Trenger man internett for å overleve? Siden det brukes til så mye... Kjøp tilgang for å lese mer

Novellen "Veterinær" og en artikkel om fordeler og ulemper ved Internett

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.