Naturlige antioksidanter i fruktsaft | Rapport i Kjemi 2

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no Et Gull-produkt er et produkt som er utarbeidet til Studienett.no, av faglig dyktige undervisere og studenter. Studienett.no markerer ekstra gode produkter med merket Gull-produkt
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kjemi 2
  • 6
  • 5
  • 1577
  • PDF

Naturlige antioksidanter i fruktsaft | Rapport i Kjemi 2

Dette er Studienetts eksempel på en kjemirapport om Naturlige antioksidanter i fruktsaft, i faget Kjemi 2.

Hensikten med dette forsøket var å anvende en kjemisk klokke til å finne det relative innholdet av antioksidanten C-vitamin i forskjellige frukter og appelsinjuice. Det relative innholdet av C-vitamin ble sammenlignet mellom de forskjellige produktene i forsøket. I rapporten kan du lære mer om antioksidanter, samt hva en kjemisk klokke går ut på. Rapporten er et bra eksempel på hvordan en kjemirapport kan struktureres, og viser hvilke elementer som er viktige for å skrive en god kjemirapport.

Rapporten er skrevet av Studienetts egen fagdirektør i kjemi.

Rapporten tar utgangspunkt i forsøk 3.5 Naturlige antioksidanter i fruktsaft fra boken Kjemien Stemmer 2 Studiebok (2013), og en link til forsøket kan finnes her. I rapporten kan du dessuten finne svar på spørsmålene som stilles i studieboken.

Innhold

Hensikt
Bakgrunnsteori
Hypotese
Utstyr
Metode
Resultater og observasjoner
Diskusjon og feilkilder
Konklusjon
Referanseliste

Utdrag

I denne rapporten beskriver vi hvordan C-vitamin kan virke som en antioksidant, og hvordan man ved hjelp av en kjemisk klokke kan bestemme den relative mengden av C-vitamin i en frukt eller juice. Vi så at appelsinjuice inneholder mye mer C-vitamin sammenlignet med ananas og sitron. Litt overraskende så vi at paprika nesten inneholder like mye C-vitamin som både appelsinjuice og kiwi.

Det er viktig å huske på at det er den relative mengden av C-vitamin som det finnes frem til i forsøket, og ikke den absolutte mengden. Ved hjelp av den kjemiske klokken finner vi ut av hvor lang tid det tar før alt C-vitamin er brukt opp (se teoriavsnitt for reaksjonsligninger), og vi kan sammenligne denne tiden mellom forskjellige frukter for å finne ut av hvilken frukt som har den høyeste konsentrasjonen. Dermed finner vi frem... Kjøp tilgang for å lese mer

Naturlige antioksidanter i fruktsaft | Rapport i Kjemi 2

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.