Nanking massakren | Prosjektoppgave

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studiespesialisering Vg3
 • Historie
 • 6
 • 8
 • 2316
 • PDF

Nanking massakren | Prosjektoppgave

Dette er en prosjektoppgave i Historie som tar for seg Nanking massakren. Oppgaven fokuserer på forholdet mellom Kina og Japan på denne tiden, og på hva som var årsaken til at Nanking massakren oppsto. I tillegg ses det på hvordan Nanking massakren foregikk, og hva som ble konsekvensen av hendelsen. Følgende kommer oppgaven inn på japansk nasjonalisme og kultur. Oppgavens problemstilling lyder som følgende:

"Hva kan forklare massakren i Nanking og hvilke politiske/ideologiske krefter lå bak denne hendelsen?"

Innhold

Problemstilling 1
Beslutning av valgt tema 1
Innledning 1
Bakgrunn 2
Nasjonalisme og kultur i Japan- Medvirkende årsak 2
Nanking massakren-The rape of Nanjing 3
Hvorfor slo ikke Kina tilbake? 5
Etter 2.verdenskrig 5

Utdrag

Problemstilling
Hva kan forklare massakren i Nanking og hvilke politiske/ideologiske krefter lå bak denne hendelsen?

Beslutning av valgt tema
Jeg har valgt å skrive om dette tema ut i fra min interesse for emnet. Jeg kom over en dokumentar om Nanking massakren, og etter dette ble jeg svært nysgjerrig. Jeg hadde aldri før hørt om hendelsen og viste ikke noe om den. Ut i fra at det har vært et av de største folkemordene i verden, så ble jeg svært skuffet over at jeg ikke har lært om det før. Det er derfor jeg valgte dette emnet, for å bli mere kunnskapsrik både som person og i historiefaget. Også syntes jeg det er fantastisk spennende og få se ulike eksempler på hvordan krig og propaganda kan få et menneske til og utføre de grusomste handlinger.

Innledning
"I was nervous and angry. If the Japanese right-wingers can deny history when many of us who survived the atrocities are still alive, I can't image how they might whitewash history after all of us have died," he said-Chang Zhiqiang .
Japan har i årene etter 2.verdenskrig enten nektet eller endret drastisk på hva som skjedde under den andre Kina-Japan krigen. Bevisene er der, men Japan velger og ikke å ta ansvar for sine handlinger, og de har heller ikke blitt straffet på lik linje som det Tyskland ble etter 2. verdenskrig. Japanerne mente selv at de hadde enn gudommelig rett til å herske over kineserne. Hvordan har det seg at japanerne tenkte slikt? Og hva i deres kultur gjør at de ikke ser noe galt i deres utførte handlinger mot kineserne?

Bakgrunn
Spenningen mellom Kina og Japan begynte å eskalere på det tidlige 1900-tallet. Den første Kina-Japan krigen omhandlet Korea. Korea var lagt under kinesisk styre, men Japan vokste som en militærmakt og ville ekspandere ved og få kontroll over Korea. De fikk skrevet under en handelsavtale med Korea i 1876, noe som førte til at Korea ble uavhengige, og som gjorde at Kinas makt over Korea ble svært svekket. Det ble borgerkrig i Korea i 1895, og både Japan og Kina rykket inn. Noe som førte til den første Kina-Japan krigen.

Samtidig som både den første og den andre Kina-Japan krigen forgikk ble det gjort store militære endringer både for Kina og Japan... Kjøp tilgang for å lese mer

Nanking massakren | Prosjektoppgave

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 25.02.2019
  Skrevet av Elev på Vg3
  sykt bra