Næringsstoffer i mat | Sammendrag

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg1
  • Naturfag
  • 6
  • 9
  • 1304
  • PDF

Næringsstoffer i mat | Sammendrag

Omfattende sammendrag om næringsstoffer i mat.

Oppgaven forklarer egenskapene til næringsstoffene proteiner, karbohydrater og fett.

Utdrag

Det du spiser og drikker påvirker helsen din mer enn du kanskje tror, og et variert og bra kosthold er nøkkelen til en god hverdag. Kroppen vår trenger en lang rekke stoffer hver dag for å kunne vedlikeholde seg selv og fungere slik den skal.

Næringsstoffer er de stoffene maten består av. Et kosthold som sikrer behovet for næringsstoffer gir forutsetninger for god helse, og minsker risikoen for sykdommer som har sammenheng med kostholdet. De ulike næringsstoffene har ulike funksjoner i kroppen. Vi deler næringsstoffene inn i to grupper: hovednæringsstoffer og mikronæringsstoffer.

Hovednæringsstoffene er karbohydrater, fett og proteiner og dem trenger vi mye av. De utgjør 96 % av det vi spiser, og disse stoffene gir kroppen energi. Mikronæringsstoffer er vitaminer, mineraler og sporstoffer. Selv om vi trenger mye mindre av dem, er de like nødvendige som hoved-næringsstoffene. Disse stoffene gir ikke kroppen energi, men de har mange andre viktige oppgaver i kroppen... Kjøp tilgang for å lese mer

Næringsstoffer i mat | Sammendrag

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.