Markedsplan for Boklommen UB

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Markedsføring og ledelse 1
  • 6
  • 5
  • 1584
  • PDF

Markedsplan for Boklommen UB

Dette er en markedsplan for bedriften Boklommen UB, en bedrift som videreutvikler elastisk bokbind. Markedsplanen redegjør blant annet for målgruppen, markedsmålene, salg, markedsstrategi, markedsaktiviteter og bruk av sosiale medier. I tillegg gjennomføres en SWOT-analyse, og det legges dessuten frem en plan for arbeidet som skal utføres videre samt arbeidsfordeling innad i bedriften.

Utdrag

Boklommen UB består av 3 gutter fra studiespesialisering ved Malakoff Vgs. Vi har kommet opp med en videreutvikling av elastisk bokbind. Videreutviklingen er en ekstra lomme som skal ta vare på kladdeboka. Egenskapene som er så unikt med Boklommen er stretchlommen
som tilpasser seg etter forskjellige kladdebøker og den har et slitesterkt materiale. Dette vil gjøre at skriveboka sitter godt og samtidig trygt. Vi i Boklommen UB skal lage et produkt som løser problemene hvor elever mister kladdebøker. For å unngå at noen rammes skal vi jakte på markedet, etter elever som innimellom mister skrivebøker. Aldri igjen skal man miste skriveboka, og ved hjelp av grundig markedsføringsarbeid vil vi lykkes. Gjør skriveboka di klar, for her kommer Boklommen.

MÅLGRUPPE
De potensielle kundene vil være i forbrukermarkedet. Grunnen til dette, er fordi produktet kan brukes av alle barn og en gruppe ungdommer og voksene. Hovedsakelig retter vi oss mot barn/ungdom som går på skolen. Etter mange grundige markedsundersøkelser har vi funnet ut at det er foreldrene med barn i skolen som kjøper. Foreldrene slipper å legge på nytt bokbind vært år og dette produktet vil vare i mange år ettersom det er lagd av et slitesterkt materiale. Barnet vil slippe å komme på skolen uten skrivebok, fordi den vil være sikker i lommen.

MARKEDSMÅL
Salgsmål – selge 250 Boklommer mellom skolestart og høstferien.
Hovedmål – nå ut til hele Norge med produktet, og etter hvert som en visjon, å nå til utlandet. Alle tar da ansvar for PR, kontakter og spons.
Kundetilfredshet – vi vil at kundene våre skal være veldig fornøyde. Vi vil gjerne høre på hva de har å si om produktet, og om vi må eventuelt rette opp eller gjøre endringer.
Identitet og merkevare – Skape en gjenkjennelig logo, identitet og merkevare.
Kvalitativt mål – være en bedrift det er hyggelig å treffe på messer og hyggelig å ta kontakt med på facebook, og samtidig vise at vi er en bedrift av kvalitet.

SALG
Det konkrete produktet er et elastisk bokbind med en ekstra lomme til en skrivebok. Lommen vil ha plass til en skrivebok i de fleste størrelser. Dette er fordi stoffet til lommen vil være stretch. Vi skal rette oss mot barneskoler og ungdomskoler, grunnen til det er at barne- og ungdomsskoler er pålagt til å bruke bokbind... Kjøp tilgang for å lese mer

Markedsplan for Boklommen UB

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.