Leserinnlegg om fattigdom

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 6
  • 2
  • 981
  • PDF

Leserinnlegg om fattigdom

Dette er et leserinnlegg om fattigdom, skrevet på nynorsk på Vg3.

Leserinnlegget tar for seg hva kan vi gjøre for å bekjempe fattigdommen i verden. Innlegget får også fram hvordan de fattige lever i dag og forskjellen mellom mulighetene til fattige og rike.

Lærers kommentar

Supert!

Utdrag

Leserinnlegg om fattigdom: Det skal ikke så mye til…
Mer en 2,8 milliarder mennesker, nesten halvparten av jordas befolkning, lever i fattigdom. Pengene de får om dagen er kanskje nok til kun et lite stykke brød eller en liten sjokolade bit. Den største delen av fattige finner vi i Asia og Afrika. I Sør-Asia lever 25 % av befolkningen, ca 500 millioner, i absolutt fattigdom, altså de har ingen penger. Kun i Afrika sør for Sahara, lever nesten halvparten, ca 300 millioner, i absolutt fattigdom.
Programmer som skal bekjempe fattigdom har blitt innført, men med ulike resultater. Det har blitt fremgang i fattigdomsreduksjonen, men den har variert fra et land til et annet. I u-land generelt har for eksempel spedbarnsdødeligheten blitt redusert med mer enn 40 %, analfabetisme blant voksne med 50 % og antall elever i skolene har steget med nesten 50 % siden 1970. Den største fattigdomsreduksjonen har kommet i Øst-Asia og spesielt i Kina. Der har de i løpet av de siste ti årene løftet nesten 200 millioner ut av fattigdommen ... Kjøp tilgang for å lese mer

Leserinnlegg om fattigdom

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.