Lesen | Tysk I | Vår 2016

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no Et Gull-produkt er et produkt som er utarbeidet til Studienett.no, av faglig dyktige undervisere og studenter. Studienett.no markerer ekstra gode produkter med merket Gull-produkt
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Tysk nivå I
  • 6
  • 2
  • 754
  • PDF

Eksamensoppgave: Lesen | Tysk I | Vår 2016

Har du blitt trukket ut til skriftlig eksamen i Tysk I? Da kan du få god hjelp ved å se på hvordan en god eksamensbesvarelse i Tysk ser ut. Nettopp det har vi i Studienett sørget for at du har tilgjengelig, og her har du vår eksempelbesvarelse av eksamen i Tysk I gitt våren 2016. Eksamenssettet vi besvarer her er gitt tittelen ”Lesen”.

Skriftlig eksamen i Tysk I våren 2016 handlet altså om lesing, og i oppgave 1 svarer vi på tysk på spørsmålet: ”Liker du å lese? Hvorfor/Hvorfor ikke?” I oppgave 2 svarer vi på norsk på spørsmål i forbindelse med tekstvedlegget ”Umfrage: Liest du gerne Bücher?”, og i oppgave 3 finner du en tekst på tysk omhandlende lesestoff til togturen. I oppgave 4 skulle man velge mellom 3 oppgaver. Her besvarer vi samtlige. Oppgave 4 a) er en tekst omhandlende bruken av biblioteker samt en morsom opplevelse på et bibliotek. I oppgave 4 b) finner du en tekst vedrørende lesertyper, og i 4 c) en fortelling om en fortryllet bok. Alle deloppgavene i oppgave 4 er skrevet på tysk.

Bruk vår eksempelbesvarelse som hjelp og inspirasjon når du forbereder deg til eksamen i Tysk I. Besvarelsen er et utmerket eksempel på en god eksamensbesvarelse i Tysk I, men den kan dessuten anvendes som hjelp til all slags oppgaver i de ulike tyskfagene.

Utdrag

Oppgave 1 - Svar på spørsmålene under ved å skrive en kort, sammenhengende tekst på 3–5 setninger på tysk.
Ich lese gern. Ich finde es fantastisch, dass man alles um sich herum vergessen kann und von einem Buch...

Oppgave 2 – Les teksten i vedlegget, og svar på spørsmålene.
Svar på norsk på disse spørsmålene, som er knyttet til teksten i vedlegget:

a. Hva synes Marlen om romanen hun leste på skolen?
Svar: Hun synes virkelig ikke at den var så ille. For en gangs skyld leste hun faktisk hele boken!

b. Hvorfor vil Simon gjerne lese flere bøker nå?
Svar: Etter å ha opplevd at bøkene «Die Tribute von Panem» var bedre enn filmene, vil Simon gjerne lese flere bøker...

Oppgave 3
Ich würde ein Buch, das sich spannend anhört, mit auf die Reise nehmen. Die meisten Bücher haben so viele Seiten...

Oppgave 4
a) Die moderne Bibliotek
Ich bin vor kurzer Zeit nach Aarhus gezogen, wo gerade eine neue Hauptbibliothek eröffnet wurde. Die Bibliothek ist sehr groß und modern mit vielen gemütlichen Ecken, wo man sitzen und lesen oder studieren kann. Es gibt auch kleine Studienräume, die man reservieren kann, wo man dann als Gruppe zusammen studieren oder Aufgaben machen kann. Das machen sehr viele Jugendliche. Manche sind auch da, um die Computer zu benutzen, etwas auszudrucken oder zu scannen... Kjøp tilgang for å lese mer

Lesen | Tysk I | Vår 2016

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.