Labrapport: Fordøyelse av Sukkerfri Kjeks - Naturfag

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg1
  • Naturfag
  • Godkjent
  • 2
  • 481
  • PDF

Labrapport: Fordøyelse av Sukkerfri Kjeks - Naturfag

Labrapport på oppgaven "Fordøyelse av sukkerfri kjeks" i Naturfag.

Hensikt:
"Hensikten med forsøket er å bevise at stivelse som er i kjeksen blir spaltet til monosakkaridet glukose ved hjelp av enzymet amalyse."

Innhold

Fordøyelse av sukkerfri kjeks
Hensikt
Teori:
Hypotese:
Utstyrsliste:
Fremgangsmåte:
Resultat:
Konklusjon:

Utdrag

Fremgangsmåte:
1. Vi hadde to kvarte kjeks hvor det ene ble tygd i munnen og spyttet ut i et filter. Som igjen lå i en trakt. Den andre delen ble knust og blandet med litt vann for å gjøre den fast. Det ble også lagt i en trakt som hadde et filterpapir.
2. Begge to sto i 15min.
3. Traktene sto i et begerglass og vi kunne dermed helle vann ned i traktene og få en noe utvannet kjeks blanding ned i begerglassene. Dette gjorde vi med begge «kjeksdeigene».
4. Vi testet begge kjeksblandingene med både jod og fehlings væske. (De som ble testet med fehlings væske, sto selvsagt i vannbad.)... Kjøp tilgang for å lese mer

Labrapport: Fordøyelse av Sukkerfri Kjeks - Naturfag

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.