Kvinner i religion: Islam, Kristendommen og Buddhismen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Artikkel: Kvinner i religion: Islam, Kristendommen og Buddhismen

Artikkel som forteller om kvinneundertrykkelse i ulike religioner: her de tre religionene Islam, Kristendommen og Buddhismen. Oppgaven stiller spørsmål til kvinnens innflytelse på eget liv og samfunn samt forskjeller på leveregler for kvinner og menn.

Lærers kommentar

Godt skrevet! En flott artikkel om kvinneundertrykkelse.

Utdrag

Er en mann lik to kvinner?

Både i kristendommen og Islam finner vi spor om at kvinner og menn er komplementære, med andre ord at de fullfører hverandre, eller utfyller hverandre. Begge disse religionene har regler for hvordan kjønnene skal være sammen og hvordan de skal leve i verden. Ofte er det slik at menn har ansvar for samfunn, mens kvinner for familie og hjem. Kritikerne har lenge stilt spørsmål til dette. Hvorfor kan ikke kvinne ha like stor innflytelse i landet som mannen har? Hvorfor kan ikke kvinnen leve mer fritt og ta egne valg? Dette er eksempel på spørsmål som daglig blir stilt blant kritikerne.

Jødedommen, Islam og Kristendommen har alle blitt ledet opp gjennom tidene av menn. De har blitt startet i mannsdominerte områder og menn er fortsatt ledere i kirkene, synagogene og moskeene. Kritikerne mener dette er et svar og et bevis på hvorfor det finnes forskjellsbehandling mellom kjønnene. Kvinnen har i mange år blitt undertrykt av mannen fordi at han av ulike grunner har mer makt. Dette er ikke likestilling blant kjønnene, og... Kjøp tilgang for å lese mer

Kvinner i religion: Islam, Kristendommen og Buddhismen

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.