Ulemper ved trening

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Yrkesfaglig Vg2
  • Kroppsøving
  • 5
  • 3
  • 1133
  • PDF

Ulemper ved trening

Oppgave i kroppsøving med utgangspunkt i å drøfte ulike ulemper ved trening. Oppgaven tar for seg noen fysiske ulemper som doping og psykiske ulemper som kan være kroppsfiksering og spiseforstyrrelser. I hver sine avsnitt presenteres disse ulike problemene knyttet til trening og det drøftes årsaker til at dette forekommer.

Lærers kommentar

Fine fakta, godt skrevet. Kunne vært bedre på selve drøftingen.

Elevens kommentar

Selve drøftingen rundt kunne vært bedre. Ellers gode opplysninger.

Innhold

Ulemper ved trening
Fysiske ulemper og doping
Kroppsfokus og spiseforstyrrelser
Kilder

Utdrag

Selv om fysisk aktivitet og trening har mange positive sider, finnes det også en del negative. Av disse kan vi grovt kategorisere de forskjellige ulempene i to grupper: fysisk og psykisk. I denne oppgaven vil jeg fokusere på doping og de psykiske ulempene med størst fokus på spiseforstyrrelser.

Fysiske ulemper og doping
Innenfor de fysiske ulempene, har vi blant annet overbelastning ved for mye og/eller feil trening, eller at man trener for mye i forhold til hvile og næring. Når det gjelder toppidrett, kan en diskutere om det er sunt for kroppen eller ikke. Flere sportsutøvere får problemer med helsen når de legger opp. Kroppen utsettes for ekstreme påkjenninger, hvor både ledd, leddbånd og muskler blir skadet, avhengig av hvilken idrett man driver med. Men når en er toppidrettsutøver trener man ikke hovedsakelig for å være i god form, men for å vinne og oppnå gode resultater.

Konkurranser og krav om gode prestasjoner resulterer i et stort press om forbedring. For noen blir presset så stort at en tyr til doping. Hvis en for eksempel har hatt en langvarig periode med dårlige resultater, taper både du og sponsorene dine penger. Da kan det virke fristende å ty til doping for å se gode resultater raskt. I tillegg til gode resultater, vinner man... Kjøp tilgang for å lese mer

Ulemper ved trening

[1]
Brukernes anmeldelser
  • 19.05.2014
    dette var bra !! takk :)