Fakta om basket, badminton, fjelltur og bevegelighetstrening

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kroppsøving
  • 5
  • 7
  • 1956
  • PDF

Treningsplanlegging: Fakta om basket, badminton, fjelltur og bevegelighetstrening

Vidtspennende faktaoppgave om treningsnivå og treningsplan i basketball, beskrivelse av periodeplan i badminton med både kortsiktige og langsiktige mål, planlegging av fjelltur på vintertid og til sist har også oppgaven en kort beskrivelse av bevegelighetstrening.

Oppgaveformulering:
Oppgave 1. Analysere eget treningsnivå og lage treningsplan for å nå et arbeidsmål (bli en bedre basketspiller.) Spenstøvelser, muskelfibertype, maksimal muskelkraft m.m.
Oppgave 2. Sette opp en treningsøktplan for å øke prestasjonen som badmintonspiller. Langsiktige og kortsiktige mål.
Oppgave 3. Hva man bør planlegge, ta høyde for og pakke for en fjelltur på vinteren.
Oppgave 4. Bevegelighet : hva er bevegelighet, bevegelighetstrening

Utdrag

Oppgave 1.

I denne oppgaven vil jeg foreta en en analyse av min egen kapasitet og av arbeidskravet, for å komme frem til en plan for å nå mitt mål innen basketball.

Jeg vurderer mitt eget nivå i basketball til å være helt middels. Før jeg plutselig ble en ivrig basket-spiller, har jeg spilt håndball i mange år, og har dermed allerede trent opp generelle faktorer man trenger i de fleste idretter; kondisjon, reaksjon og bevegelighet (særlig her med tanke på både overkropp ved skytearm, underkropp ved for eksempel finting).

For å bli en bedre basketballspiller, anser jeg det som mest viktig å fokusere på å trene opp spenst og teknikk, mens jeg fortsetter å gradvis forbedre kondisjon og bevegelighet. Spenst er veldig viktig i basket i forhold til at det er veldig mye impulsiv hopping. I forsvar og angrep er det viktig å raskt kunne ta et så høyt... Kjøp tilgang for å lese mer

Fakta om basket, badminton, fjelltur og bevegelighetstrening

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.