Innlevering om kosthold og helse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg1
 • Naturfag
 • 5
 • 10
 • 5321
 • PDF

Innlevering om kosthold og helse

Oppgaven inneholder besvarelser av ulike oppgaver om kosthold, mosjon og helse.

Besvarelsene omhandler blant annet kostsirkelen og matvaner, livstilssykdommer, trening og mat, BMI, overvekt og undervekt.

Elevens kommentar

Kilder ble ikke nevnt.

Innhold

Oppgave 1. Kosthold
Oppgave 2. Aktivitet og helse henger sammen
Oppgave 3. Hva vekten viser
Oppgave 4. Menneskesyn og selvbilde
Oppgave 5. Spiseforstyrrelser
Oppgave 6. Livsstilsykdommer
Oppgave 7. Alkohol, narkotika og tobakk
Oppgave 8. Kosmetikkens hemmeligheter

Utdrag

1. Hva forteller varedeklarasjonen på matvarer oss?
Svar: På nesten alle matvarer og andre varer vi kjøper som har emballasje finner vi varedeklarasjoner. Disse varedeklarasjonene forteller oss hva produktet inneholder av næringsstoffer og ingredienser, og du kan også lese hvor mye av dagsbehovet de forskjellige varene dekker. Varedeklarasjonen er viktig å ha på produkter, da kan vi som forbrukere finne ut hva som er i varen uten å måtte åpne emballasjen. Uten denne varedeklarasjonen hadde mange av dagens mennesker som er allergisk mot ulike ting, fått en allergisk reaksjon.

2. Forklar den tredelte kostholdsirkelen (hvilke matvarer hører til hvilken gruppe?).
Svar: Vi mennesker blir anbefalt om å ha et variert kosthold for å holde oss friske. Dette gjør at vi får mer energi, får bedre helse og kan yte mer i hverdagen. Det finnes mange kostholdmodeller og tips om hvordan en kan ha et variert kosthold, en av disse modellene er kostholdsirkelen. Kostholdsirkelen er en sirkel som er delt inn i tre deler/grupper. Disse gruppene inneholder ulike matvarer som kan dekke behovet våres for et variert kosthold. Du skal få i deg produkter fra alle delene i sirkelen, men du skal i hovedsak spise mest av det som er i gruppe 1, og mindre produkter av de som er i gruppe 2 og gruppe 3. Dette er de forskjellige gruppene:... Kjøp tilgang for å lese mer

Innlevering om kosthold og helse

[1]
Brukernes anmeldelser
 • 15.11.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  stooooooor hjelp!!!!!