Kosthold i barnehage | Artikkel

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Kosthold i barnehage | Artikkel

Dette er en artikkel utarbeidet i Barne- og ungdomsarbeiderfag. Artikkelen dreier seg om kosthold i barnehage og er bygget opp av en innledning, en hoveddel og en avslutning. Artikkelens hoveddel handler om måltider, kosthold, og trygg og sunn mat i barnehage.

Utdrag

Innledning
Hei! Jeg heter Iren Sønes Johansen og jobber som barne- og ungdomsarbeider her på Toppen barnehage. Jeg har tenkt å fortelle dere litt om kostholdet til barn og unge, og også fortelle om kostholdet her i barnehagen og hvorfor det er viktig. Først kommer jeg til å fortelle dere litt om de 9 nøkkelrådene for sunt kosthold, deretter snakker jeg om hvordan vi har det her i barnehagen for å ivareta rådene så godt som mulig.

Hoveddel
De 9 nøkkelrådene til sunt kosthold sier at vi burde spise variert og ofte. Man skal tilpasse porsjonen til alderen, og da de små har en del mindre magesekker enn det vi voksne har, må de altså ha flere måltider om dagen for å holde energinivået oppe. Da er det viktig at også mellommåltidene er næringsrike. De råder oss blant annet til å spise frukt og grønt og kornprodukter hver dag. Fisk 2-3 ganger i uka og vann som tørstedrikk. Velg magert kjøtt og kjøttprodukter. Meieriprodukter og fett skal også være en del av kostholdet, men begrens sukker og salt-inntaket!
Som barn og unge er det viktig å få i seg de næringsstoffene kroppen trenger for å vokse og utvikle seg ordentlig, og får å oppnå dette er det viktig med næringsrik og sunn, variert mat som tilfredsstiller kravene til den lille menneskekroppen... Kjøp tilgang for å lese mer

Kosthold i barnehage | Artikkel

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.