Keeper i fotball | Egentreningsrapport

- Vgs - Studieforberedende Vg3
- Treningslære 2
- 5
- 9
- 2337
Keeper i fotball | Egentreningsrapport
Her har du en rapport som redegjør for en egentreningsperiode for en keeper i fotball. I forkant av perioden bestemte eleven seg for to kunnskapsmål, et for innsatsvilje og et for samarbeidsevne, samt to ferdighetsmål vedrørende den fysiske egenskapen og den tekniske egenskapen. Egentreningsrapporten inneholder en arbeidskravs- og kapasitetsanalyse, mål og testresultater. Avsluttende oppsummeres egentreningsperioden.
Lærers kommentar
Mangelfullt om mental trening og mangler vurdering av kilder.
Innhold
Egentreningsrapport 2016 1
Innledning 3
Arbeidskravsanalyse og kapasitetsanalyse 3
Kapasitetsanalyse 4
Mål og testresultat 5
Testresultat og testveileder 6
Oppsummering og Konklusjon 7
Kildeliste: 9
Utdrag
Innledning
I egentreningsperioden fra uke 43 til uke 47 skulle elevene i 3ID trene inn mot en valgt idrett. Det blir et vurderingspunkt som er viktig i fagene aktivitetslære, treningslære og toppidrett. Vi måtte trene minst fire ganger i uka, og vi brukte begge dobbeltimene i aktivitetslære, to halve økter i toppidrett i uka samt en gang i uka på fritiden. Vi måtte minst planlegge og gjennomføre 15 minutt med skadeforebyggende trening, samt minst 15 minutt i uka med mental trening. Vi hadde mulighet til å trene ute på banen, inne i Belehalli, i skogen, i gymsalen og på styrkerommene i Belehalli og skolen. I tiden før og under perioden har jeg vært både skadefri og fri fra sykdom, har også vært i god fysisk form i perioden
Arbeidskravsanalyse og kapasitetsanalyse
Som keeper er det selvfølgelig noen egenskaper som er viktigere enn andre. Jeg skal her presentere en arbeidskravsanalyse og en kapasitetsanalyse for de to egenskapene jeg valgte å trene på i egentreningsperioden. «En arbeidskravsanalyse er en kartlegging og grundig vurdering av de faktorene som bestemmer prestasjonen i hver enkelt idrett» (Kilde: Gjerset, A m.fl Treningslære S273)
Den fysiske egenskapen jeg valgte å trene i egentreningsperioden er spenst. «Spenst blir definert som evnen til å hoppe høyt og langt.» (Kilde: Gjerset, A m.fl Treningslære S170) Spenst er den klart viktigste fysiske egenskapen, og en keeper må ha både vertikal og horisontal spenst. Som keeper bruker man spenst i mange forskjellige situasjoner.
...
Mål og testresultat
Før egentreningsperioden satt jeg meg to kunnskapsmål, et mål for innsatsvilje, et for samarbeidsevne og to ferdighetsmål, der det ene var for den fysiske egenskapen, og det andre var for den tekniske egenskapen.
Det første kunnskapsmålet mitt var som følgende: Studere teknisk utførelse av utspark. Jeg har gjort dette ved å studere noen videoer av en keeper som jeg vet er svært god på å få utspark langt, Kasper Schmeichel. Etter å ha studert han, og ved å prøve å gjøre utsparkene litt mer som han har jeg klart å plassere stamfoten bedre, og fått en mer effektiv armsving i skuddøyeblikket. Det andre kunnskapsmålet var å lære nye øvelser ved spensttrening. Jeg har ikke fått gjort dette på en god måte, og har kun brukt øvelser som jeg har vært kjent med eller øvelser som står i boka.
...
Oppsummering og Konklusjon
Egentreningsperioden 2016 har vært en god treningsperiode. I årets treningsperiode har jeg i det store bildet vært flinkere til å trene fokusert og ut hele øktene enn tidligere år. Planlegginga av øktene var gode, og jeg hadde før hver økt gjort om på periodeplanen sånn at den var tilnærma lik slik økta faktisk ble. Spesielt i treningen av teknisk egenskap ble konsentrasjonsnivået og innsatsen etterhvert svært god. I treningen av fysisk egenskap begynte jeg ganske godt, men så hadde jeg en uke i midten der jeg var veldig ufokusert, og brukte timene lite nyttig... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn