Internett – Massemedienes rolle i sosialiseringen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Internett – Massemedienes rolle i sosialiseringen

Oppgaven handler om hvor stor grad internett har betydning for det sosiale livet.

Lærers kommentar

Bra innledning. Bra om forskjellen på personlig og upersonlig kommunikasjon og sosialisering. God diskusjon om gode og dårlige sider ved internett. Du avslutter oppgaven på en bra måte. Fint at du bruker ditt eget språk, selv om du har noen ordstillingsfeil.
Du oppgir kildene dine bakerst, men husk at de også skal inn i teksten der de brukes.

Elevens kommentar

Ordstillingsfeil er det litt av, men ikke mye.

Utdrag

Oppgaven min handler om hvor stor grad internett har betydning for det sosiale livet. Når begynnelsen av oppgaven min gir en definisjon på hva internett her, så må det være et sted man kan finne det. Personlig er det ikke mulig å kunne vite dette uten å ha erfart det eller hatt kunnskap om det. Så hva tyr man til? Jo, internett. Allerede har vi kommet fram til at internett trengtes for å kunne starte denne oppgaven. Hvorfor? Det kommer vi heller nærmere innpå.

I grunn når man tenker seg om så bruker vi i dag internett til så mye. Vi leter etter nyheter vi ikke fikk med oss i dag tidlig, vi leter etter bakgrunnsstoff fordi det er lettere å kunne taste et par trykk på laptopen og du har 1000000++ søkeresultater, vi hører på musikk for å slippe og kjøpe cd'ene i butikken, vi ser film på internett fordi pengene ikke rekker seg opp til en kinotur. Det er så mange flere eksempler vi kan strekke oss til.
Internett er et massemedium. Ordet medium stammer fra latin og betyr ”det som befinner seg i midten”, mellom noen eller noe. Vi kan kort si at medium ”et middel for kommunikasjon mellom mennesker”, og det vil vi direkte si oss enige med.
Det som gjør medium til en kommunikasjonsmiddel er at det er en sender, et budskap og få eller mange mottakere. Trekker vi inn eksempelet nyhetsendinger ser vi at budskapet sendes til en hel del mennesker rundt om i Norge/verden. Det er en form for kommunikasjon.
Faktum er at internett tilbyr oss så mange goder som vi alle vet om. Som nevnt tidligere har vi muligheter for å søke opp fakta, vi har mulighet å delta i andres liv i form av facebook, myspace og vi kommuniserer via msn, e-post,... Kjøp tilgang for å lese mer

Internett – Massemedienes rolle i sosialiseringen

[6]
Brukernes anmeldelser
 • 27.10.2014
  Skrevet av Elev på Vg2
  dette var bra, og kom til nytte!
 • 23.01.2014
  braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 • 19.04.2017
  Skrevet av Elev på Vg3
  veldig mye informasjon. :)
 • 22.11.2013
  Denne kommer til nytte! :D