Innlevering om Karl Marx

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg2
  • Samfunnsfag
  • Godkjent
  • 2
  • 585
  • PDF

Innlevering om Karl Marx

Inneholder grunnleggende fakta om Karl Marx og hans historie/syn.

Lærers kommentar

"Flott! Jeg likte spesielt at du tok med hans kvinnesyn."

Utdrag

Karl Marx var en politisk leder som ble født i Tier, Tyskland. Familien hans var av jødisk avstamning, men hans velstående far konverterte Karl og hans 7 søsken til protestantismen i 1824. Marx erklærte seg selv som ateist i tidlig alder. Ved Universitetene i Bonn og Berlin studerte han hegeliansk filosofi og ble i løpet av sin tid som student meget interessert i økonomi og filosofi. Etter han ble utvist fra Brussel, Köln og Paris, slo Marx til slutt seg ned i London. Han bodde der i statsløs eksil til sin død.

Han publiserte flere bøker i løpet av sin levetid, de mest kjente er det kommunistiske manifest og Das Kapital. Flere av hans verk ble skrevet i samarbeid med sin venn Friedrich Engels.
Han ga ut kanskje det mest kjente verket sitt sammen med Friedrich Engels i 1848: Det kommunistiske manifest. Dette manifestet inneholdt radikal kritikk av overklassen og en oppfordring til det internasjonale samarbeidet for proletariatet. I marxistisk litteratur brukes begrepet proletariat om den gruppen av lønnede arbeidere som skaper merverdi til den herskende klassen i borgerskapet.

Karl Marx skapte den Marxistiske teori sammen med Friedrich Engels. Marxisme er en felles betegnelse for flere politiske og... Kjøp tilgang for å lese mer

Innlevering om Karl Marx

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.