"Så som i himmelen" | Filmanalyse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Ungdomsskolen 10. klasse
  • Norsk
  • 5
  • 5
  • 2222
  • PDF

"Så som i himmelen" | Filmanalyse

Dette er en analyse av en svensk film kalt "Så som i Himmelen" av Kay Pollak som vi så på ungdomsskolen.

“Så som i himmelen” er en film som kom ut i 2004. Filmen gjorde et stort gjennombrudd i Sverige, og den ble også årets mest sette film i Sverige i 2004. Filmen er regissert av Kay Pollak.

- Filmanalysen kommer inn på handling, personer, tema og en sammenlikning med novellen “Matt. 18.20”.

Elevens kommentar

Jeg fikk karakter 5 fordi læreren syntes dette var en meget utfyllende analyse om filmen.

Innhold

Så som i himmelen
Sammendrag:
Personskildringer:
Tema:
Gabriellas Sang:
Sammenliknet med teksten “Matt. 18.20”

Utdrag

Sammendrag:
“Så som i himmelen” er en film som kom ut i 2004. Filmen gjorde et stort gjennombrudd i Sverige, og den ble også årets mest sette film i Sverige i 2004. Filmen er regissert av Kay Pollak.

Det handler om en gutt som heter Daniel Daréus. Han har store drømmer og ambisjoner om å bli verdenskjent innenfor musikk. Han har en vanskelig oppvekst. Han blir ofte mobbet av barn på hans egen alder, og han flytter hjemmefra som 7 åring. Han vokser opp uten far, og senere når han blir 14 år dør moren hans også. Han har ikke tid til noe annet en musikk i hverdagen. Han har alltid et stort press på seg hele tiden. Han driver med musikk hver dag i livet hans. Ifra han var liten av, har han hatt som mål å bli en verdensberømt dirigent. Han spiller mye fiolin som liten, og han blir stadig mer og mer berømt. Han blir syk av alt stresset. Han får dårlig hjerte og begynner å hoste mye når han blir stresset. Til slutt etter at han blir en verdenskjent dirigent, takler han ikke presset og stresset.

Det er da han bestemmer seg for å legge musikk karrieren sin på hylla. Han vil da flytte til hans gamle barndomsby Ljusåker, for å starte et nytt liv. Der flytter han inn i en gammel folkeskole. Han blir kjent med en kvinne som heter Lena, de blir begge forelsket i hverandre. Daniel er ikke vant med at medmennesker viser følelser for han. Han har ikke snakket mye med jenter før i hans liv, det er ikke sikkert han har vært forelsket i noen før. Lena lyser opp hverdagen til Daniel, og hver gang Daniel ser Lena blir han glad.

Det er mye drama som skjer i den lille landsbygden. Det er et lite kor i landsbygden, som Daniel tar over og blir dirigent for. Det er mange i koret som har det vanskelig, men ingen av dem tør å gå frem og gjøre noe med det. Det er en kvinne som heter Gabriella, hun er sammen med en mann som... Kjøp tilgang for å lese mer

"Så som i himmelen" | Filmanalyse

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.