Kåseri om Helter

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 6
  • 3
  • 1115
  • PDF

Kåseri om Helter

Oppgaven er et Kåseri om helter med tittelen: "Legender og andre døgnfluer".
Kåseriet diskuterer hva en riktig helt er og kommer blant annet inn på litterære helter som Askeladden og den store bukken Bruse. Kåseriet ser også nærmere på, hva en helt i dag kan være.

Studienetts kommentar

Flott kåseri, der både får inndraget eventyr, film og nåtidens hverdagshelter.

Utdrag

Verden er full av helter. Vi har hverdagshelter som leger, brannmenn, sykepleiere, for og ikke glemme; foreldre! Fram til vi er seks- sju år er foreldrene superhelter. Men det dabber av, og vi finner andre helter og se opp til. Da jeg var seks år, noe som for øvrig begynner å bli en stund siden, var det supermann for gutta, og Askepott for jentene. Klisje? Ja.
Men hvem er egentlig heltene? Synet på helter har forandret seg drastisk opp igjennom tiden. Det har vært alt fra Tor med hammeren, til Einar Gerhardsen og James Bond. I dag ser mange ungdommer på blant annet bloggere og modeller som er helter. Er du pen er du helt. Er det riktig? Burde det være sånn? Har de gjort seg fortjent til det? Hvis vi ser på definisjonen av ordet helt, er da disse syltynne jentene med langt blondt hår og ei flaske brunkrem i ansiktet helter? Nei. De har verken utført stordåd, eller fremvist mot og vilje til selvoppofring fra en svakere posisjon i fare og motgang… Vel, dette blir jo å ta alle under en kam. Noen kan selvsagt ha utført en handling som har gjort at de har sluppet gjennom nåløyet og kan betegnes som ... Kjøp tilgang for å lese mer

Kåseri om Helter

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.