Forsøk 2.2 Halogenene: Jod | Rapport | Aqua

- Vgs - Studieforberedende Vg2
- Kjemi 1
- 5
- 3
- 743
Forsøk 2.2 Halogenene: Jod | Rapport | Aqua
Dette er en rapport fra forsøk 2.2 Halogenene: Jod, fra læreboken "Aqua 1". Hensikten med dette forsøket var å undersøke egenskapene til halogenet jod. Halogener utgjør den 17. gruppen i periodesystemet, og har noen spesielle egenskaper da disse ionene har 7 elektroner i deres ytterste skall. I denne rapporten blir noen av disse egenskapene studert, og rapporten inkluderer noen flotte elektronstruktur modeller.
Innhold
Hensikten
Hypotese
Utstyret
Fremgangsmåte
Resultat
Diskusjon
Konklusjon
Kilder
Utdrag
Halogenene er som sagt betegnelsen for alle grunnstoffene vi finner i gruppe 17 i periodesystemet. Halogener er ikke-metaller, der alle danner toatomiske molekyler som holdes sammen av enkeltbindinger. De har sju elektroner i ytterste skall og ønsker derfor å få ett til, for å oppfylle oktettregelen, derfor har de også stor elektronegativitet.
Van der Waalske-krefter og sublimasjon er aktuelle temaer når vi driver med halogener. Van der Waalske-krefter er en type krefter som virker mellom elektrisk nøytrale molekyler. En viktig egenskap hos denne typen krefter er at de øker med størrelsen på molekylet, og elektronenes avstand til den positivt ladde kjernen øker også (=lettere å polarisere). Det resulterer altså i at et stort molekyl har høyere kokepunkt enn de molekylene som er mindre. I følge det periodiske systemet, er jod er «stort» atom der det er de Van der Waalske-kreftene holder de sammen. Sublimasjon er overgangen fra fast form til gassform uten å være flytende i mellomtida. Sublimasjon er en endotermisk prosess, som vil si at den trenger energi for å kunne gjennomføres. Sublimasjon kan... Kjøp tilgang for å lese mer Allerede medlem? Logg inn