Georg Brandes og Vildanden - Kortsvarsoppgave

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studiespesialisering Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 1
  • 310
  • PDF

Georg Brandes og Vildanden - Kortsvarsoppgave

Oppgaven ser på hvordan Georg Brandes var med på å starte en revolusjon i den litterære skrivemåten i Skandinavia, samt hvordan hans berømte programformulering "Det som gjør at litteratur i våre dager er levende, er at den setter ting under debatt," har vært en rettesnor for Ibsen's "Vildanden."

Lærers kommentar

Du har godt grep om Brandes’ ide og du skriver også i store trekk godt. Helheten trenger likevel å strammes opp noe, særlig delen om Villanden. Utdyp mer på analysen av Vildanden.

Vær forsiktig så du ikke tar med for mange punkter, men at du heller utdyper ett før du så bare nevner et par andre kort.

Studienetts kommentar

Vil du vite mer om norsk litteraturhistorie? Vi har et grundig sammendrag her.

Utdrag

"I Hovedstrømninger i det 19. Aarhundredes Litteratur (1872) skriver den danske litteraturkritikeren Georg Brandes: «Det, at en litteratur i våre dager lever, viser seg i, at den setter problemer under debatt.»

Med denne programformuleringen uttrykte Brandes misnøye over den skandinaviske samtidslitteraturen. Målet var å innlede en overgang på den litterære tenkemåten i Norden ved en realistisk skrivemåte."... Kjøp tilgang for å lese mer

Georg Brandes og Vildanden - Kortsvarsoppgave

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Georg Brandes og Vildanden - Kortsvarsoppgave, har også lastet ned