Høyre midtbane/indreløper i fotball | Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
 • Vgs - Studieforberedende Vg3
 • Aktivitetslære 3
 • 5
 • 46
 • 15202
 • PDF

Arbeidskravsanalyse: Høyre midtbane/indreløper i fotball | Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse

Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse fotball.

Denne arbeidskravanalysa er for fotball, og jeg har valgt å skrive om disse egenskapene: Styrke, utholdenhet, hurtighet, bevegelighet og teknikk.
Jeg har spilt organisert fotball i snart 12 år og har gjennom disse årene brukt mye tid på forskjellig trening. Det er i de siste 4 årene jeg har begynt å fokusere mer på de fysiske ferdighetene vi trenger i fotball. Ved å trene opp de fysiske egenskapene øker prestasjonen i idretten. Uken min består altså av både tekniske og fysiske økter, og målet er å få en økning i begge kravene. Ved denne økningen vil jeg utvikle meg i en positiv retning innenfor fotball, og kanskje en gang nå et mål om toppserie spill eller landslagsspill.

I disse 12 årene har jeg spilt tilsammen 9 år med 7er/5er fotball, og 3år med 11er. Posisjonene har variertert en del, men jeg har alltid spilt enten midtbane eller spiss. I dag spiller jeg for Arna-Bjørnar 2 og spiller enten spiss (4-1-3-2) og høyre eller venstre indreløper(4-4-2). I denne arbeidskravanalysen tar jeg utgangspunkt i at jeg spiller høyre midtbane/indreløper. Jeg har også skrevet litt om de andre posisjonene.

Lærers kommentar

veldig bra jobba.

Innhold

ARBEIDSKRAV- OG KAPASITETSANALYSE
Fotball

Fysiske egenskaper:
Aerob-/anaerob utholdenhet
Maksimal muskelstyrke/eksplosiv styrke
Spenst
Hurtighet
Bevegelighet
Koordinative egenskaper:
Balanse
Romorientering
Øye-fot-koordinasjon
Tilpasset kraftinnsats/kinetisk evne
Tekniske ferdigheter:
Pasninger
Skuddteknikk
Mottak/medtak
Taklinger
Taktiske ferdigheter:
Forsvarsspill
Angrepsspill
Psykiske egenskaper:
Selvtillit
Konsentrasjon
Kunnskap
Kreativitet
Motivasjon
Vilje
Sarmarbeidsevne

Utdrag

I denne oppgaven har jeg samarbeidet med Marianne og Sigurd. Vi har brukt en del internett (har vært veldig kritiske til kildene), lest bøker, tatt telefonsamtaler, testet og kontaktet relevante personer for å finne ut svar og stoff. Vi har bygd opp oppgaven med å skrive en tekst knyttet til hvert av kravene. I teksten står det en beskrivelse til kravene, hvorfor den er nyttig i fotball og i den spesielle posisjonen.
For å rekne ut prosentene, har jeg brukt Ingrid Ryland som eksempel. Hun er spilleren jeg sammenligner meg med. Ryland spiller på Arna Bjørnar, og har også blitt tatt ut til A-landslaget. Hun er liten og omtrent like høy som meg. Hennes beste egenskaper er utholdenhet og hurtighet, samtidig som hun har god teknikk.
For å finne ut prosentandelen så vi setter på hvert fysiske egenskap, så måler jeg ut i fra Rylands resultater opp mot norgesrekorden i den idretten som krever 100% av den aktuelle egenskapen. F.eks krever golf 100% teknikk... Kjøp tilgang for å lese mer

Høyre midtbane/indreløper i fotball | Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse

[7]
Brukernes anmeldelser
 • 08.09.2011
  Hjalp veldig. Men som de andre sier, litt rotete!
 • 01.11.2013
  Skrevet av Elev på Vg2
  Dette var en god analyse. Hjalp meg masse!
 • 16.03.2016
  Hjalp meg kjempe mye!
 • 16.04.2015
  Skrevet av Elev på Vg3
  Veldig god analyse. Fikk god hjelp.

Brukere som har lastet ned Høyre midtbane/indreløper i fotball | Arbeidskravanalyse og kapasitetsanalyse, har også lastet ned