Fordypningsoppgave: Kinas økonomiske vekst

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg2
  • Samfunnsøkonomi 1
  • 4
  • 10
  • 2235
  • PDF

Fordypningsoppgave: Kinas økonomiske vekst

Fordypningsoppgave om Kinas økonomiske vekst, med fokus på hvordan Kinas økonomi har utviklet seg fra de siste 10-15 årene fram til i dag.

Lærers kommentar

God oppgave, men kunne gått enda mer i dybden.

Utdrag

Kina er et av verdens ledende eksportører av varer og tjenester, og verdens nest største økonomi i BNP ($10.355 billiarder). Kina har gjort en helomvending fra å være en fattig kommuniststat på 70-tallet med planøkonomi til å endre den politiske tankegangen innenfor økonomi og ha en blanding av planøkonomi og markedsøkonomi. Det var fra slutten av 70-tallet den virkelige økonomiske veksten i Kina kom med 9,5% i gjennomsnittlig økonomisk vekst.

Som sagt så har Kina hatt en gjennomsnittlig økonomisk vekst på 9,5% de siste årene, men den Kinesiske sentralbanken og politikerne i landet har sagt at de skal sikte seg inn på en økonomisk vekst på 7% de kommende årene.
Etter flere reformasjoner hvor Kina har gjort om sin finanspolitikk fra å være en planøkonomi, til en delvis markedsøkonomi og med en fast valutakurs over flere perioder, noe som har hjulpet Kinas aller største næring, nemlig eksport. Fast valuta er veldig gunstig for eksportnæringen i et land, fordi ved mye eller stor eksportvirksomhet vil føre til et positivt skifte i etterspørselskurven av den valutaen man selger varen i (Yuan), og dermed vil valutaen stige i verdi, noe som vil føre til at det vil bli mindre gunstig for utenlandske aktører å importere varer fra Kina, fordi valutaen er sterk, og varen er da dyrere å ta inn. Figuren... Kjøp tilgang for å lese mer

Fordypningsoppgave: Kinas økonomiske vekst

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.