Forberedelsesperiode til innendørssesongen i volleyball | Periodeplan

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Treningslære 2
  • 5
  • 7
  • 2727
  • PDF

Forberedelsesperiode til innendørssesongen i volleyball | Periodeplan

Her finner du en periodeplan i volleyball med fokus på forberedelsesperioden til innendørssesongen. Det å planlegge treningen i enten en øktplan, periodeplan eller årsplan vil være med på å danne selve prestasjonsutviklingen i idretten. Denne oppgaven gjør rede for hvordan man som sandvolleyballspiller kan oppnå en best mulig prestasjonsutvikling i løpet av en måned i forberedelsesperioden.

Elevens kommentar

Kunne sagt noe mer om superkompensasjonen ift når det er ønskelig å nå formtoppen. Trekker inn alle treningsprinsippene og går nøye igjennom dem.

Utdrag

Målet mitt ved denne innendørssesongen er å vinne NM, komme med på cuplaget og eventuelt da spille en cupfinale. I tillegg er det viktig for meg å prestere godt både individuelt og som et lag i den regionale serien slik at vi kommer på toppen av tabellen. Jeg mener at disse målene er realistiske, samtidig som de krever at jeg trener godt og jobber mot dem. Jeg tar utgangspunkt i arbeidskrav- og kapasitetsanalysen, samt årsplanen som jeg har arbeidet med tidligere. På tabellen ovenfor kan man se hvilke treningsform, lengde og intensitet jeg har valgt på de ulike øktene.

Etter NM i sandvolleyball er slutt i august vil det markere starten på en ny sesong, nemlig innendørssesongen. Forbredelsesperioden handler i stor grad om å legge et godt grunnlag før den kommende sesongen både når det gjelder fysiske egenskaper som styrke og utholdenhet, men også når det gjelder teknikk, samspill og samarbeid i laget. Under forbredelsesperioden bør treningsmengden øke etter hvert. I første del av perioden bør man trene med lav til moderat intensitet, mens treningen med høy intensitet bør ha en stigende tendens. Tidlig i sesongforberedelsene bør treningen bestå av mest lav og moderat intensitet, ettersom dette gir organismene et grunnlag til å kunne tåle hardere trening som kroppen vil bli utsatt for senere i konkurranseperioden.

Som sagt har jeg valgt å ta utgangspunkt i arbeidskravanalysen min. I denne analysen kom det fram at de viktigste arbeidskravene i volleyball er teknikk og styrke. Utholdenhet og bevegelighet er også to egenskaper som vil være med på å bedre prestasjonsevnen i volleyball, og spesielt utholdenhet vil være avgjørende når det gjelder prestasjonen. I periodeplanen min ovenfor kan man se at det er teknikk og styrke jeg har størst fokus på, men at jeg også setter av tid til utholdenhet- og beveglighetstrening.

Jeg har satt opp tekniske treninger fem ganger i uka, tre ganger innendørs og to ganger sandvolleyball. Det å både spille innendørs og sandvolleyball er både bra for variasjonen sin del, men vil også gjøre at man blir en mer allsidig volleyballspiller. I innendørs fokuserer man i stor grad på arbeidsoppgavene til den posisjonen man har. For eksempel jeg, som er opplegger, bruker mye... Kjøp tilgang for å lese mer

Forberedelsesperiode til innendørssesongen i volleyball | Periodeplan

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Forberedelsesperiode til innendørssesongen i volleyball | Periodeplan, har også lastet ned