Forandring av selskapsform | Caserapport

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Forandring av selskapsform | Caserapport

Her finner du en caserapport som handler om temaene innovasjon og internasjonalisering.

Casen handler om Gunnar som har et enkeltpersonsforetak. Bedriften til Gunnar begynner å vokse, og casen handler om hvilken selskapsform han burde skifte til. Dermed kan du lære mer om fordeler og ulemper ved de forskjellige typer av selskapsformer, som f.eks. forskjellen på enkeltpersonsforetak og ansvarlig selskap med investorer.

Utdrag

Gunnar Gambler etablerte Gambler Games i 2010. I 2010 var bedriften et enkeltpersonsforetak. Et år senere ble Lisa Bakke ansatt som spillutvikler. De har jobbet med utvikling av web-baserte spill og er kjent i bransjen. Gunnar Gambler har det siste året fått ekstern hjelp med tanke på videreutvikling. Dette har sørget for at han nå ønsker å utvide forretningsdriften til også å utvikle spill egnet til mobiltelefoner. Spørsmålet som gjenstår er om Gambler Games bør endre selskapsform. Ettersom bedriften ønsker å utvide produksjonen kan det lønne seg å endre selskapsform. Økt kapital er noe som vil være nødvendig dersom man ønsker å utvide produksjonen ettersom kostnadene da vil være større.

Det finnes mange ulike selskapsformer, alle har ulike fordeler og ulemper. Det kan derfor i mange tilfeller være utfordrende for en bedrift å velge foretaksform. Her kan det være sentralt å nevne at faktorer som kundebehandling, maks utbytte og minst mulig risiko helt klart har en sentral betydning.

Et enkeltpersonsforetak passer best dersom man skal drive en liten bedrift og risikoen er lav. En fordel med enkeltpersonsforetak er at man står alene om potensiell profitt. En annen fordel kan være at kostnadene blir lave ettersom eier ikke trenger å utbetale lønn fordi han/hun driver bedriften alene. Det å etablere og avvikle er noe som kan skje ganske fort når en snakker om et enkeltpersonsforetak. Altså kort sagt, det finnes en god del fordeler, men det finnes også ulemper. En potensiell ulempe kan... Kjøp tilgang for å lese mer

Forandring av selskapsform | Caserapport

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.