Fattigdom i Haiti | Temaoppgave

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Fattigdom i Haiti | Temaoppgave

Temaoppgave i sosiologi og sosialantropologi som handler om fattigdom i Haiti. Oppgaven forteller om hvordan kombinasjoner av politiske-, økonomiske- og sosiale forhold har en konsekvens for fattigdommen og hvordan samspillet mellom disse grunnpilarene er nødvendig for å oppnå velferd.

Utdrag

Fattigdom i Haiti

Det finnes mange årsaker til fattigdom. Men i bunn og grunn er det kombinasjoner av politiske-, økonomiske- og sosiale forhold som utgjør fattigdommen. Samspillet mellom disse grunnpilarene er nødvendig om et land ønsker å oppnå velferd. Haiti, også kjent som det fattigste landet på den vestlige halvkule, sliter stort med dette. Siden avkastningen av de franske kolonialistene på begynnelsen av 1800-tallet helt til det katastrofale jordskjelvet i 2010, har elendig infrastruktur, naturkatastrofer og nasjonale forhold bidratt til ødeleggelsen av Haiti gjennom lang tid. I dagens Haiti, påvirker fattigdommen mange aspekter av hverdagen til folket. Inkludert beboelse, ernæring, utdannelse, helse og miljø. Haitiere har konstant vært plaget av lav levestandard. Hva legger til rette for denne situasjonen?

Til å begynne med så mottok Franskmennene øya «Hispaniola» (utgjør i dag Haiti og Dominikanske Republikk) fra Spanjolene på 1700-tallet. De brukte kolonien til å produsere kaffebønner, sukker, krydder, tobakk osv. Mange afrikanske slaver ble importert for å jobbe på plantasjene og ble utnyttet som arbeidskraft. Det var billigere å importere nye slaver enn å bedre arbeidsforholdene. Etter hvert ble Haiti det første landet til å avskaffe slaveriet i... Kjøp tilgang for å lese mer

Fattigdom i Haiti | Temaoppgave

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.