Ex.phil.: Platons syn på kjærlighet/Eros

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Høgskole og universitet 1. år
  • Ex. phil.
  • Godkjent
  • 3
  • 1427
  • PDF

Discussion: Ex.phil.: Platons syn på kjærlighet/Eros

Oppgave i Ex. phil. om Platons syn på kjærlighet/Eros, med utgangspunkt i Sokrates' tale i Symposion. En forklaring på hvem Eros er og hvordan han,i følge Sokrates, ble til. Oppgaven forklarer hva kjærlighet er og hvordan vi kan se på det i forhold til Platons idélære. Ser også på hva kjærlighet har med skjønnhet og visdom å gjøre og hvordan Sokrates selv blir sammenliknet med Eros.

Oppgaveformulering:
Platons mesterlige dialog Symposion er viet temaet kjærlighet. Ta utgangspunkt i Sokrates' tale (hvor han gjenforteller en samtale med den vise kvinne Diotima) og gi en fremstilling av Platons syn på hva kjærlighet – eros – er.

Lærers kommentar

Bra skrevet. Godkjent.

Utdrag

Platons syn på kjærlighet/Eros

For å gi en fremstilling av Platons syn på hva eros/kjærlighet er mener jeg vi må ta en liten titt på hvem Eros er og hvordan han ble til. Dette får Sokrates lære da han oppsøker Diotima og han deler det i hans tale til Eros i Symposion.

Diotima forteller Sokrates at Eros ikke er en Gud i det hele tatt, men en daimon. Det betyr at han står midt imellom de udødelige og dødelige. Midt i mellom viten og uvitenhet, det gode og onde, skjønne og uskjønne. Det betyr at han er midt i mellom det å være menneske og å være en gud. ... Kjøp tilgang for å lese mer

Ex.phil.: Platons syn på kjærlighet/Eros

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.

Brukere som har lastet ned Ex.phil.: Platons syn på kjærlighet/Eros, har også lastet ned