Essay: Islam og Ytringsfrihet

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Norsk
  • 5
  • 3
  • 1025
  • PDF

Essay: Islam og Ytringsfrihet

Essay i norsk om Islam og ytringsfrihet.

Gjentatte ganger har moderate muslimer forsøkt å introdusere folket sitt for ytringsfrihet og vestlige verdier, men også gjentatte ganger har disse forsøkene blitt slått hardt ned på av landenes regimer. Da reiser spørsmålet seg om hva motivasjonen til disse vestlig orienterte muslimene er.

Hovedmål eller sidemål

Hovedmål

Lærers kommentar

Du skriver et meget godt essay. Du behersker essaystilen med blanding av kunnskap, refleksjon og en subjektiv tone. Du er også flink til å bruke språket aktivt for å få fram paralleller og kontraster.
Hva kan gjøres bedre? Kanskje er parallellen i innledningen litt for svar.

Innhold

Din al-fitra

Utdrag

"Som liten gutt lå alltid «Tusen og én natt» på nattbordet mitt hver eneste kveld. Jeg drømte meg bort til fjerne himmelstrøk, med et flygende teppe som transportmiddel. Alt var så mystisk, med kameler i gatene, store turbaner, vakre magedanser, Aladdin og djinner.

Men som barn vokser vi en gang opp, vi blir farget av foreldrenes og samfunnets meninger, og må tilslutt innse realitetene med senket hode. Tenk for et ansvar foreldrene har; som en varm kittklump kan de forme barna sine til alle mulige figurer.

I muslimske land er shahada det første muslimene får hvisket inn i øret som nyfødte. Hvis Gud er én, trenger han da sensur av ytringer og meninger fra sitt eget folk for å beskytte seg selv? Problemet heller nok mer mot en historisk forklaring."... Kjøp tilgang for å lese mer

Essay: Islam og Ytringsfrihet

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.