Entreprenørskap og Bedriftsutvikling: Pluss Event AS 2012

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no

Entreprenørskap og Bedriftsutvikling: Pluss Event AS 2012

Eksamensoppgave fra våren 2012.
Entreprenørskap og Bedriftsutvikling II.
"Pluss Event AS"

Inneholder fire spørsmål på eksamen, som alle er besvart nøye. Har overskrifter og deloverskrifter underveis i besvarelsen, og litteraturliste er med.

Oppgave:
Pluss Event AS er et eventbyrå. De har kontor i en stor by i Norge. Bedriften ble etablert i 2004 og har et godt omdømme i markedet. Fram til nå har de levert ulike typer arrangementer som jubileer, firmafester, fødelsdager og julebord. Kundene har i hovedsak vært privatpersoner, bedrifter, idrettslaf og andre orginasjoner i nærområdet. Pluss Event leverer tjenester i samarbeid med leverandør innen lyd, lys, mat, lokaler og artister.

Under et av arrangementene treffer markedsansvarlig, Gunnar M. Buanes, en spennende og mulig samarbeidspartner, grunneier Ola Haug. Haug eier et stort skogsareal med vassdrag, juv og skogsbilveier. På tomta er det også en større bygning som Pluss Event kan disponere og innrede til innendørs aktiviteter. Området er lett og liggen en times biltur unna byen.

Pluss Event eies og drives i dag av yngve Ottesen (daglig leder), Gunnar M. Buanes (markedsansvarlig) og Mona Helgesen (Økonomiansvarlig). Alle deltar aktivt på arrengementene og har full jobb i Pluss Event.

Du skal forberede deg på akutelle problemstillinger innenfor hovedtemaene:
Bedriftutvikling
Innovasjon

Elevens kommentar

Fikk karakteren 4. Usikker på hva sensor vurderte positivt og negativt, men er selv i ettertid nokså usikker på organisasjonsplanen.

Innhold

Oppgave 1
Vurder hvilke typer/former for innovasjon denne satsningen vil være for Pluss Event.

Oppgave 2
Diskuter hvordan denne innovasjonsprosessen kan foregå i Pluss Event.

Oppgave 3
Vurder og videreutvikle markedsstrategien overfor bedriftsmarkedet med vekt på produktet, påvirkningen og personalet.

Oppgave 4
Gjennomfør en organisasjonsutvikling av Pluss Event.

Utdrag

Oppgaven handler om eventbyrået Pluss Event AS, som ble etablert i 2004. De leverer tjenester i samarbeid med leverandører innen lyd, lys, mat, lokaler og artister, og har nå et godt omdømme i markedet.

Under et av arrangementene traff markedsansvarlig, Gunnar M. Buanes, Ola Haug – en spennende mulig samarbeidspartner, som eier et stort skogsareal med en større bygning, samt vassdrag, juv og skogsbilveier, som de har bestemt seg for å samarbeide med.

De skal satse mer på teambuildings- og kick-off-aktiviteter, og jeg vil med dette først skrive litt om hvilke typer/former for innovasjon denne satsingen vil være for Pluss Event AS, og diskutere hvordan denne innovasjonsprosessen kan foregå i Pluss Event.

Jeg vil også skrive litt om mulige aktiviteter, og om etikk og miljø – som er et tema som blir mer og mer viktig for fremtiden, og som er viktig at også de fokuserer på.

Senere skal jeg vurdere og videreutvikle markedsstrategien overfor bedriftsmarkedet med vekt på produktet, påvirkningen og personalet, før jeg til slutt skal gjennomføre en organisasjonsutvikling av Pluss Event, og lage en ny organisasjonsplan, nå som byrået vokser... Kjøp tilgang for å lese mer

Entreprenørskap og Bedriftsutvikling: Pluss Event AS 2012

[6]
Brukernes anmeldelser
 • 29.05.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  syns at en karakter 4 på denne oppgaven er litt lite, en god oppgave.
 • 29.05.2013
  Skrevet av Elev på Vg3
  Den var lett forstårelig. Håper det går bra med min eksamen
 • 24.04.2014
  veldig bra oppgave!!!
 • 28.02.2014
  Helt grei. Funker som inspirasjon