Egentreningsrapport for langrenn

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Kroppsøving
  • 5
  • 18
  • 5730
  • PDF

Egentreningsrapport for langrenn

8 ukers egentreningsopplegg knyttet opp mot langrenn. Både øktplaner og periodeplan ligger ved. Øktplanene er en variasjon på styrke, rulleski (hadde egentreningen på høsten så var det ikke snø til å gå på ski) og en løpeøkt. Egentreningsrapporten inneholder også et "testbatteri" som er nøye forklart, hvordan eleven har testet framgangen sin i løpet av egentreningsperioden. Rapporten starter med en detaljert gjennomgang av historien til langrenn, litt om doping og en detaljert forklaring av de fysiske og tekniske kravene som idretten medfører.

Lærers kommentar

Veldig bra! Detaljert og god oppgave, her har du fått med alle de viktige punktene. Savner dog litt mer detaljert uttøyning på øktplanene dine.

Elevens kommentar

Mer detaljert uttøyning.

Utdrag

For å bli en god skiløper må du være allsidig. Du kan ikke spesialisere deg innafor et treningsområdet å forvente å bli god. Du kan selvfølgelig spesialisere deg på en distanse (sprint, 15km, 30km osv.), men for å bli god i disse forskjellige distansene må du være god på flere ting. Men uansett hvilken distanse du vil bli god i er du avhengig av god teknikk. Teknikken på ski er alfa omega, og da spesielt i skate. Skate er veldig preget av forskjellige typer teknikker som enkel dans, dobbel dans og padling... Kjøp tilgang for å lese mer

Egentreningsrapport for langrenn

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.