Egentreningsrapport i håndball for back

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Treningslære 2
  • 5
  • 53
  • 10906
  • PDF

Egentreningsrapport i håndball for back

Egentreningsrapport i treningslære for en spiller med posisjonen høyre back. Oppgaven inneholder øktplaner, karriere og håndball, arbeidskravsanalyse, treningsprinsipper, periodeplaner, treningsdagbok, testplaner osv.

Elevens kommentar

Eventuelt tilføre enda bedre prinsipper mot håndball

Innhold

Håndball, og min karriere
Presentasjon av treningens formål
Målsetting for trening
Arbeidskravsanalyse
Aerob og anaerob utholdenhet
Eksplosiv styrke
Utholdende styrke
Vertikal spenst
Horisontal spenst
Koordinasjon
Teknikk
Psykiske ferdigheter
Spilleforståelse
Hovedmål
Delmål
Grunnleggende treningsprinsipper
Individuell og helhetlig stimluering
Belastning, tilpasning og variasjon
Progresjon, spesifisitet og kontroll
Øktplaner, langsiktig og kortsiktige planer, tester og dagbok
Evaluering og konklusjon

Utdrag

Håndball er en ballsport som består av mye nærkontakt og juling, og for å være en komplett håndballspiller må du være i god fysisk form (Utholdende, ha mye eksplosiv, dynamisk og statisk styrke), være lur taktisk, ha god psyke, du må være koordinert og teknisk. Dette skal jeg gå inn på senere i rapporten.

Håndball er en av de 4 største idrettsgrenene vi har i Norge etter medlemstall, og er populært på både herre og damesiden. Håndball i Nord-Norge i motsetning til Østlandet er ganske forskjellig, ettersom ressursene ikke er like gode i nord. Det er store avstander mellom lagene, og det satses ikke like mye tid og penger i det. På Østlandet er fokuset på å utvikle og følge spillere veldig stort, klubbene er større og har dermed mer penger.

Avstandene er korte, og det er flere som spiller håndball der nede. Men til en forskjell har Nord-Norge et godt miljø i lagene, og fokuset er at håndball skal være gøy. I Øst er det seriøs satsing, og det er virkelig kamp om å få spilletid og mulighet for å vise seg frem. Min idrett fra dag en har vært håndball, og det har jeg drevet med i snart 12 år. Det har bestått av både oppturer og nedturer, men jeg har alltid fortsatt videre. Jeg startet opp på et lag bestående... Kjøp tilgang for å lese mer

Egentreningsrapport i håndball for back

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.