Drøfting om årsaker til den amerikanske uavhengighetskrigen

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Studieforberedende Vg3
  • Historie
  • Godkjent
  • 4
  • 808
  • PDF

Drøfting om årsaker til den amerikanske uavhengighetskrigen

Denne oppgaven handler om den amerikanske uavhengighetskrigen.

I oppgaven vil du få en introduksjon av den amerikanske uavhengighetskrigen. I tillegg drøftes de forskjellige årsakene som førte til krigen.

Utdrag

For ca. 250 år siden fantes ikke USA, men heller de tretten britiske koloniene, der folk bosatte seg i østkysten til USA sent i 16.århundrede. I denne teksten vil jeg begynne med å introdusere litt om den amerikanske uavhengighetskrigen som startet rundt 1775 og hva årsaker var det som førte til at den amerikanske revolusjonen brøt ut. Som årsaker vil jeg ta frem syvårs krigen mellom Frankrike og Storbritannia og om den nye amerikanske identiteten som vokste frem, hvordan det britiske parlamentet ble mindre og mindre relevant for kolonistene, og hvordan Frankrike ble ikke lenger oppfattet som en trussel og til slutt om årsaker til at den store misnøyen med Storbritannias styre økte.

Den amerikanske uavhengighetskrigen, som kalles også for den amerikanske frigjøringskrigen eller den amerikanske revolusjonen, var en krig som startet i 1775 mellom de revolusjonære innen de tretten britiske kolonier som ønsket sin uavhengighet som det ... Kjøp tilgang for å lese mer

Drøfting om årsaker til den amerikanske uavhengighetskrigen

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.