Danseanalyse og dansehistorie: Rosas danst Rosas

Oppgaven er kvalitetssikret av redaksjonen på Studienett.no
  • Vgs - Musikk, dans og drama Vg2
  • Dans i perspektiv 1
  • 5
  • 3
  • 1378
  • PDF

Danseanalyse og dansehistorie: Rosas danst Rosas

Oppgaven inneholder svar på to oppgaver i Dans i perspektiv, en analyse av Anna Teresa De Keersmaeker sin koreografi Rosas danst Rosas samt langsvarsoppgave med utgangspunkt i Katarina av Medici og Jean Georges Noverre. I langsvarsoppgaven beskrives og argumenteres det rundt deres betydning for utviklingen av klassisk ballett som scenisk kunstart, samtidig som epokene for de to kunstnerne trekkes inn og drøftes.

Lærers kommentar

Kommentarer fra lærer finnes i oppgaven.

FOKUS FRAMOVER:
• Jobb med din egen refleksjon i dansehistorien.

Innhold

DANS I PERSPEKTIV 1 – PRØVE 13.12.2012
Del 1 – DANSEANALYSE Rosas danst Rosas
Del 2 – DANSEHISTORIE
KATARINA AV MEDICI & JEAN GEORGES NOVERRE

Utdrag

DANS I PERSPEKTIV 1 – PRØVE 13.12.2012

Del 1 – DANSEANALYSE

Rosas danst Rosas er koreografert av Anna Teresa De Keersmaeker, i 1983. Balletten består av 4 dansere som sitter på stoler. Det hele starter med at vi ser en kvinne ligge på tre stoler, tilsynelatende alene i et flisbelagt rom, med flere hvite søyler i.

Det er helt stille før hun setter seg opp. Da starter en form for tikke-lyd. Hun snur seg og vi ser tre andre dansere. Hun nikker til dem før de begynner å danse alle sammen på likt. De forblir sittende gjennom nesten hele koreografien, da de kun reiser seg tre ganger. Helt på slutten av balletten sirkler kameraet rundt alle danserne, og i bakgrunnen ser man en person som sitter helt i ro og følger med på danserne... Kjøp tilgang for å lese mer

Danseanalyse og dansehistorie: Rosas danst Rosas

[0]
Ingen brukeranmeldelser ennå.